Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Roemenië: meer omzet voor Ahold Delhaize | Polen: Gastt stopt met investering in Frankrijk

Tesco: problemen door stijgende voedselprijzen

Kantar: Lidl bouwt winkels met groeiruimte
De vestigingen die Lidl in de VS opzet, zijn drie keer zo groot als die van Aldi. Volgens een verslag van Kantar Retail wordt de winkelruimte niet meteen al geheel opgevuld met assortiment. In plaats daarvan laat de keten zijn consumenten langzaam aan het assortiment wennen en wordt er geleidelijk binnen de winkel over een langere periode uitgebreid met nieuwe producten. Hierdoor zal ook de omzet over een langere periode geleidelijk aan groter worden. (supermarketnews.com)

China: Wal-Mart steekt $25 mln in onderzoek naar voedselveiligheid

Wal-Mart Stores Inc. gaat over een periode van vijf jaar $25 miljoen (€22,8 miljoen) investeren in onderzoek naar voedselveiligheid in China. Twee jaar geleden werd Walmart in deze regio getroffen door een schandaal omtrent zijn producten. Met dit onderzoek hoopt het bedrijf zijn positie in China weer te verbeteren. (Bloomberg)

VS: The Fresh Market introduceert nieuw logo en lagere prijzen

The Fresh Market heeft zijn Triad-winkels opnieuw vormgegeven. Naast een nieuw logo worden op 26 oktober ook lagere vaste prijzen geïntroduceerd. De renovaties worden later bij andere vestigingen in de VS doorgevoerd. (bizjournals.com)

Roemenië: meer omzet voor Ahold Delhaize
De Roemeense keten Mega Image van Ahold Delhaize had in het eerste halfjaar een toename in omzet van 32% tot RON 2,2 miljard (€488 miljoen). De winst in dezelfde periode kwam neer op €22,6 miljoen. (esmmagazine.com)

Kroatische supermarktketens breiden uit
Kroatische supermarktketens zijn van plan om in het komende jaar nieuwe vestigingen te openen. Konzum, dat onder het consortium Agrokor valt, heeft in 2016 tien winkels gerenoveerd en gaat daarnaast 10 nieuwe vestigingen openen. De keten KTC wil dit jaar HRK 29 miljoen (€3,8 miljoen) investeren in twee nieuwe locaties. Metro Cash & Carry Hrvatska heeft in 2016 HRK 80 miljoen (€10,6 miljoen) geïnvesteerd, waarvan driekwart bestemd was voor het verhuizen van zijn hoofdkwartier. (esmmagazine.com)

Rusland: X5 Retail heeft sterk derde kwartaal

De Russische X5 Retail Group had een sterke omzetgroei in zijn derde kwartaal. Dit kwam met name door de resultaten van het Pyaterochka-merk. In de drie maanden tot en met september steeg de totale omzet met 30,2% tot 254 miljard roebel (€3,7 miljard). De like-for-like-groei was 9,1%. Volgens X5 was het klantenverkeer toegenomen met 3,2%. (kamcity.com)

Internationale omzet Carrefour neemt toe

De internationale omzet van Carrefour is jaar op jaar toegenomen met 4,5%. Het bedrijf maakte melding van omzetgroei in Spanje, Italië en Roemenië, terwijl de omzet gelijk bleef in België en iets daalde in Polen. De like-for-like omzet in Latijns-Amerika steeg met 14,2%, waarbij de omzet in Brazilië toenam met 12,4% en in Argentinië met 18,0%. De like-for-like-omzet daalde met 5,0% in Azië. De omzet in China daalde met 7,8%, hoewel dit een verbetering was op de vorige periode. De omzet in Taiwan nam voor het zevende kwartaal op rij toe. (igd.com)

Kroatië: Spar investeert op de korte termijn

Spar is van plan om in de komende twee jaar in Kroatië €100 miljoen te investeren. Dit bedrag wordt gebruikt voor het overnemen van winkels, terwijl er van de huur van vastgoed wordt afgestapt. Ook worden er productiefaciliteiten opgezet en worden bestaande locaties gerenoveerd. Spar heeft in Kroatië een netwerk van 52 winkels. Bij de uitbreidingsplannen wordt er gefocust op steden aan de kust en nabijgelegen eilanden. (igd.com)

VS: Tom Thumb en Albertsons beginnen thuisbezorgdienst
Tom Thumb en Albertsons gaan samen beginnen met een thuisbezorgdienst, waarin het grootste deel van het assortiment van beide ketens beschikbaar is. De ketens worden beide beheerd door Albertsons Companies en hebben samen een netwerk van 106 vestigingen in de regio van Dallas-Fort Worth. (star-telegram.com)

Supervalu breidt online uit
Supervalu-CEO Mark Gross heeft bekend gemaakt dat het bedrij experimenteert met e-commerceplatformen. Bij drie ketens die elk in een eigen marktsector actief zijn, zijn online diensten opgezet. Bij 25% van alle retailzaken, wat neerkomt op 50 vestigingen, worden thuisbezorging en afhaaldiensten mogelijk gemaakt. (supermarketnews.com)

Polen: Gastt stopt met investering in Frankrijk

Het Poolse bedrijf Gastt ziet naar verluid af van de overname van voormalige Dia-vestigingen in Frankrijk. De acht vestigingen die eerder door Gastt zijn overgenomen zijn allemaal failliet gegaan. De winkels moesten eerder dit jaar verkocht worden door voormalig eigenaar Carrefour op last van de Franse mededingingsautoriteit. (esmmagazine.com)

Duitsland: Globus haalt omzet van meer dan €7 mld

Het Duitse Globus heeft met een omzetgroei van 1,2% een bruto jaaromzet behaald van €7,08 miljard. De omzet van de hypermarkten van Globus bleef gelijk met €3,28 miljard, terwijl de doe-het-zelfzaken met 5,5% in omzet stegen tot €1,63 miljard. Deze afdeling werd vooral geholpen door de toevoeging van Max Bahr- en Praktiker-vestigingen. Verder breidde Globus uit in Rusland, wat ook tot meer omzet heeft geleid. De omzet in de Tsjechische Republiek steeg met 1,5% tot €952 miljoen. (igd.com)

VS: lagere omzet voor Supervalu in tweede kwartaal

De netto omzet van Supervalu in het tweede kwartaal daalde met 4,8% tot $3,9 miljard (€3,6 miljard). De netto winst bleef gelijk op $31 miljoen (€28,2 miljoen). De vergelijkbare winkelomzet daalde bij Save-A-lot met 5,2% en met 5,9% bij andere retailketens van Supervalu. De omzet van de groothandelsafdeling daalde met 5,5%. (igd.com)

VS: Hannaford neemt twee Bud's Shop 'n Save-vestigingen over

Hannaford Supermarkets gaat in Maine twee vestigingen overnemen van Bud's Shop 'n Save. Bud's Shop 'n Save was eerder al langere tijd een klant van de groothandelsafdeling van Hannaford. De vestigingen zullen voorzien worden van een assortiment dat voor een deel bestaat uit het huismerk van Hannaford. (supermarketnews.com)

Meer omzet in online supermarktsector door mobiele apps
Volgens Supervalu is het klantenverkeer op de sites van het bedrijf sinds 2016 toegenomen met 50%. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de voornaamste factor in deze toename het gebruik van smartphones. (irishexaminer.com)

Roemenië: Lidl verhoogt minimumloon
Lidl gaat het minimumloon bij zijn vestigingen in Roemenië verhogen met 30%. Het bedrijf heeft in Roemenië ongeveer 4.000 werknemers in dienst en is een van de grootste retailketens van het land. Het netwerk bestaat uit ongeveer 200 supermarkten, die samen in 2015 een omzet genereerden van €1,1 miljard. (romania-insider.com)

Walmart introduceert nieuw premium-assortiment
Walmart heeft een nieuwe merklijn voor diepvriesmaaltijden geïntroduceerd. Het gaat om een assortiment van bijgerechten onder de naam "Signature Sidekicks by Robert Irvine". De gerechten hebben een restaurantkwaliteit en betreffen producten als broccoli in knoflook en olijfolie, gefrituurde gember met sesam of Provençaalse ratatouille. Elke verpakte zak bevat een afgemeten hoeveelheid groente en andere ingrediënten. (supermarketnews.com)

VS: Harris Teeter werkt samen met Shipt 

De keten Harris Teeter heeft plannen bekendgemaakt om zijn online aanbod door middel van de bezorgdienst Shipt uit te breiden naar de omgeving van Charlotte in North Carolina. Harris Teeter heeft in dezelfde Amerikaanse staat eerder met Shipt samengewerkt in de regio's van Raleigh, Durham en Chapel Hill. (supermarketnews.com)

Nieuw-Zeeland: Foodstuffs wint opnieuw prijs voor vermindering van voedselverspilling
De Nieuw-Zeelandse supermarktketen Foodstuffs heeft wederom een onderscheiding gekregen voor zijn initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Dit keer is het bedrijf onderscheiden tijdens de WasteMINZ Awards, die gericht is op de afvalverwerkingssector. (scoop.co.nz)

Aldi plant nieuw DC in Hongarije

Aldi heeft plannen aangekondigd om in Hongarije een nieuw distributiecentrum op te zetten. Ook wil Aldi zijn winkelnetwerk in Hongarije uitbreiden met 50 tot 60 vestigingen. Volgens Barclay wil het bedrijf voor deze plannen tussen de HUF 50 miljard en HUF 60 miljard (€164 miljoen en €196 miljoen) investeren. (esmmagazine.com)

Facebook implementeert besteldienst
Facebook heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd. Een daarvan is de mogelijkheid om via Delivery.com bestellingen te plaatsen. Mensen met een Facebook-account kunnen nu via Facebook bij hun favoriete restaurants, supermarkten en slijterijen terecht. (prnewswire.com)

Tesco: problemen door stijgende voedselprijzen
De stijgende prijzen van voedingsmiddelen gaan volgens Tesco-CEO Matt Davies ronduit schadelijk zijn voor miljoenen consumenten met een laag inkomen. De hogere kosten van boodschappen zullen volgens Davies niet alleen de consumenten zelf treffen, maar ook de economie en uiteindelijk ook de supermarktsector. Matt Davies sprak onlangs op een conferentie van IGD en zei daar dat Tesco alles eraan zal doen om de voedselinflatie tot een minimum te beperken. (internationalsupermarketnews.com)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven