Britse Moorhouse & Mohan failliet

Het Britse Moorhouse and Mohan is vandaag onder 'voluntary administration' geplaatst door de aandeelhouders. Deze bedrijfskundige maatregel stelt het bedrijf onder bestuur van een derde partij, die op zoek gaat naar de beste oplossing voor de financiële problemen bij een onderneming.

Het bedrijf is betrokken in twee langdurige juridische kwesties, een waarbij Barts uit België betrokken is, de ander speelt met Ambient uit Israël. In geen van de zaken is een uitspraak gedaan, maar de kosten om de zaken aan te houden zijn niet te rechtvaardigen in het huidige handelsklimaat. De dalende omzet in de groenten- en fruithandel en een toenemend aantal slechte schulden dwongen de directie om deze maatregel te nemen.

De rechtszaken zijn nog niet beslecht. In beide gevallen denkt de directie in het gelijk te staan, maar de positie van het bedrijf en de onzekere uitkomst staan niet toe dat er verder geprocedeerd wordt. Dat is niet in het belang van de schuldeisers.

Het besluit heeft geen gevolgen voor de activiteiten van andere bedrijven, zoals The Worldwide Trading Team en The Worldwide Farming Partnership. Die bedrijven zetten de activiteiten voort.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven