Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AH en Voedingscentrum starten campagne voor voedselbewaring

Veel Nederlanders hebben twijfels over de manier waarop voeding het beste kan worden bewaard. Vooral hoe lang (78 procent) en waar (77 procent) zijn vragen die Nederlanders zichzelf regelmatig stellen, zo blijkt uit onderzoek dat in augustus 2016 in opdracht van Albert Heijn werd uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.033 Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar.

Albert Heijn start vanaf vandaag in samenwerking met het Voedingscentrum een actie rondom het bewaren van voeding. Klanten krijgen antwoord op hun vragen over bewaren en bewaartips. Ook start Albert Heijn vanaf vandaag met een spaaractie waarbij 6 weken lang voor vershouddozen kan worden gespaard.

"We vinden het belangrijk om onze klanten handvatten en tips te geven om voeding veilig en makkelijk te bewaren. Op die manier kunnen we voedselverspilling tegen gaan. De tips van het Voedingscentrum en de vershouddozen van Albert Heijn maken dat voor iedereen makkelijker. Het bespaart geld en we gooien minder eten weg. Dat is goed voor jezelf en goed voor de wereld. Weggooien is zonde," aldus Emma Coles, verantwoordelijk voor gezondheid en duurzaamheid bij Albert Heijn.

Veel onduidelijkheid over bewaren voeding

Uit het onderzoek blijkt dat vooral respondenten tussen de 60-65 jaar (61,7 procent) aarzelen over hoe lang voedsel bewaard kan worden. Tegelijkertijd twijfelt zo'n 55 procent van de jongvolwassenen (25-29 jaar) vooral over waar ze voeding het beste kunnen bewaren (gekoeld, niet gekoeld). De producten waar de meeste onzekerheid over bestaat zijn vlees (53,8 procent), kliekjes (44,2 procent) en groenten (32,4 procent). Opvallend is dat 40 procent van de jongvolwassenen (25-29 jaar) zich regelmatig afvraagt op welke manier fruit moet worden bewaard. Ouderen dubben daar een stuk minder vaak over.

Wieke van der Vossen-Wijmenga, expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum: "Het op een verkeerde manier bewaren is een veelgenoemde reden waarom consumenten eten weggooien. Met een paar handige bewaartips kun je eten net iets langer en ook veilig(er) bewaren. Wij delen naast de tips ook onze "Ja-Nee Koelkaststicker" uit. Die sticker toont een top 12 aan producten waar de meeste twijfel over bestaat bij consumenten én of deze wel of niet in de koelkast moeten worden bewaard. Tomaten horen daar bijvoorbeeld niet in."
Publicatiedatum: