Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kansen voor Amerikaanse ondernemers

In Cuba ontbreekt het aan groothandelaren

Toen de Amerikaanse Kimberly Wallace eerder dit jaar een bezoek bracht aan Cuba, kwam ze toe de ontdekking dat er in het land geen groothandelaren zijn. Wallace heeft ervaring in de retail- en verpakkingssector.

"Toen ik uit eten ging, konden gerechten niet geserveerd worden omdat het restaurant de benodigde ingrediënten niet had kunnen inkopen," vertelt Wallace. "Toen ik vroeg hoe ze aan producten als boter en olijfolie kwamen, kreeg ik te horen dat ze hiervoor naar Mexico vlogen om inkopen te doen. Het is toch ongehoord dat men het land uit moet om producten in te slaan?"

In juli opende retailer Zona (vergelijkbaar met Costco) zijn deuren in Havana. Wallace verwacht echter niet dat de retailer in staat zal zijn de rol van groothandelaar te vervullen. In september zal Wallace daarom terugkeren naar Cuba om goedkeuring te vragen voor het opzetten van haar eigen groothandelsbedrijf in Cuba, dat Amerikaanse producten zal gaan importeren en onder meer suiker en avocado's naar de V.S. zal gaan exporteren.

De Obama-regering heeft onlangs de regelgeving voor financiering versoepeld zodat bedrijven die zaken doen in Cuba in aanmerking komen voor leningen. Tot dusver heeft alleen de Stonegate Bank uit Florida hier nog maar aan meegewerkt.

Maria Contreras-Sweet raadt ondernemers aan de leenproducten voor Small Business-ondernemingen te bekijken. Bedrijfskapitaalleningen tot €4,5 miljoen om exporttransacties te financieren en een internationaal programma voor handelsleningen behoren tot de mogelijkheden. Het programma steunt kleinschalige Amerikaanse ondernemingen bij het betreden van de internationale markt en staat tot wel 90% garant voor de leningen voor de financiering van werkkapitaal en herfinanciering van schulden.


Publicatiedatum: