Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote zoekactie werpt vruchten af

Gestolen vrachtwagen van Kampse marktkoopman teruggevonden

Tholen - Harm Hoogstede uit Kampen kreeg de schrik van zijn leven toen hij zaterdagochtend het terrein van zijn groenten- en fruithandel betrad. Zijn bijna gloednieuwe vrachtwagen was plotseling spoorloos verdwenen. Zonder maar ook braaksporen achter te laten wist geboefte zijn truck buit te maken. Harm liet het daar niet bij zitten en zette met grote vastberadenheid een zoekactie op touw. "Ik plaatste een oproep op Facebook die massaal werd gedeeld. Nog nauwelijks bijgekomen van de schrik werd mijn truck nog geen twee dagen later alweer teruggevonden. Wat een geluk bij een ongeluk!"

"De vrachtwagen stond vlak buiten de loods geparkeerd. Ik had daarin allerlei groenten en fruit opgeslagen. Voor het behoud van deze versproducten was het beter om de truck buiten te stallen dan inpandig. Nou, dat heb ik geweten. Allerlei groenten en fruit, van aardappelen tot sinaasappelen, maar ook benodigdheden voor de kraam, zoals een ananassnijder en messen, werden op dat ene bewuste moment afhandig gemaakt. Net toen ik op het punt stond naar de zaterdagmarkt in Raalte te gaan. Dankzij mijn familie, die met hun bedrijf 'Vitamientje' ook in de AGF-handel zit, kon ik daar gelukkig alsnog naartoe, zodat ik die dag geen inkomsten misliep."

 

"Op zo'n moment kun je moeilijk bij de pakken neerzitten. Die truck moet gewoon terugkomen. Ik heb daarom vlak na het voorval een oproep geplaatst op Facebook, die uiteindelijk meer dan duizend keer werd gedeeld. En ook de politie hielp een handje mee door er op Twitter melding van te maken en het bij Interpol onder de aandacht te brengen. Oplettende chauffeurs hebben mij een grote dienst bewezen door me ervan op de hoogte te stellen dat ze mijn truck op de A77 nabij Venlo hadden gesignaleerd. Zo kon ik meteen de politie inlichten en is alles in werking gesteld." Dat ging sneller dan gedacht. Nog geen twee dagen na het voorval ontving Harm het verlossende telefoontje dat zijn vrachtwagen was teruggevonden. Op maandagochtend kon hij de truck weer in ontvangst nemen.

 

"De truck is wel beschadigd. Gelukkig is dat beperkt gebleven tot materiƫle schade. De plastic kapjes rondom de bedrading en ook de bedrading zelf zijn er niet best aan toe. De vrachtwagen staat nu bij de garage voor herstelwerkzaamheden. Ik mag van geluk spreken dat de inboedel zelf onaangeroerd is gebleven," besluit Harm.

Van de dader(s) is nog altijd ieder spoor bijster.

Voor meer informatie:
Harm Hoogstede
Hoogstede Groente- en Fruithandel
T: +31 (0)38-3311330
M: +31 (0)6-20404739
h.hoogstede@home.nl