Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deense Lidl promoot lokale producten | Sainsbury's werkt met nieuwe koelingstechnologie

Grotere omzet voor Tesco door merken voor AGF

VK: Sainsbury's werkt met nieuwe koelingstechnologie
Sainsbury's gaat experimenteren met een revolutionair koelingssysteem bij de leveringen van goederen naar zijn supermarkten. Het systeem is bedoeld voor koeltransport. Normaal maken koelvrachtwagens gebruik van een tweede dieselmotor voor de koeling, maar dit systeem loopt op vloeibare stikstof. Het systeem wordt geleverd door het bedrijf Dearman en zijn partners. (gov.uk)

VS: Sprouts krijgt hogere omzet door Amazon
Sprouts Farmers Market heeft dankzij een partnerschap voor thuisbezorging met Amazon zijn omzet omhoog zien gegaan. Volgens directeur James L. Nielsen is er sprake van een symbiose: Amazon zorgt voor een groter klantenbestand, terwijl Sprouts zorgt voor een sterk merk. (supermarketnews.com)

Rusland: X5 importeert direct vanuit Armenië

De Russische retailketen X5 is van plan om voedingsmiddelen direct uit Armenië en andere landen te importeren. Het bedrijf kiest hierbij bewust ervoor om het werken met tussenpersonen te vermijden. (arka.am)

Frankrijk: Carrefour werkt aan thuisbezorging

Carrefour gaat in Parijs experimenteren met thuisbezorging binnen het uur. Het project heeft de werktitel Carrefour Now en zal in drie Carrefour Market-vestigingen in Parijs beschikbaar zijn. (igd.com)


Denemarken: Lidl promoot lokale producten
Lidl is in Denemarken momenteel bezig om zijn biologisch assortiment te promoten en om zich te profileren als discounter door zijn prijzen openlijk te vergelijken met die van concurrenten. Ook kunnen consumenten prijzen winnen binnen het biologische Øko-merk met een online quiz. Lokale producten blijven een speerpunt voor Lidl in Denemarken met een lokaal assortiment onder de naam 'En bid af Danmark' ("Een beetje Denemarken). (igd.com)

Amazon Fresh breidt uit naar Boston
Amazon Fresh is nu ook beschikbaar in de omgeving van Boston. De online supermarkt breidt zich geleidelijk over heel de VS. (ubergizmo.com)

Spanje: Lidl krijgt grootste distributiecentrum ooit
Lidl heeft plannen bekend gemaakt om het grootste distributiecentrum ooit te bouwen in de stad Alcalá de Henares, vlakbij Madrid. De faciliteiten hebben een oppervlak van 71.000 vierkante meter, waarbij 12.000 vierkante meter is gereserveerd voor koelopslag. Er zal in totaal ruimte zijn voor 10.000 pallets. Met dit centrum worden 150 winkels ondersteund. Uitbreiding in Spanje is voor Lidl een prioriteit geworden, omdat de keten in deze markt een sterke groei meemaakt. (igd.com)

Grotere omzet voor Tesco door AGF
Tesco heeft voor het tweede kwartaal op rij zijn omzet zien groeien. Dit is voor het eerst in vijf jaar tijd dat er sprake is van opeenvolgend succes, wat een teken is retailketen zich herstelt. De omzet van vestigingen in de thuismarkt, die langer dan een jaar open zijn steeg met 0,3% in de 13 weken tot 28 mei. Analisten hielden rekening met een gelijke omzet tot een stijging van 0,5%. In het vorige kwartaal steeg de omzet met 0,9%, wat toen voor het eerst sinds drie jaar was. De like-for-like-omzet steeg met 0,9% dankzij een sterke internationale omzet, die 3% hoger uitviel. Een reden voor de sterke omzet is de hoge vraag naar de nieuwe AGF-producten van Tesco, die in maart werden geïntroduceerd. Het volume aan verkochte goederen nam in de periode toe met 2,2%. (Reuters)

Duitsland: Eerste plaats voor Lidl
Volgens het onderzoek "Favorieten van Consumenten 2016" staat Lidl op de eerste plaats in de categorie van supermarkten. Het onderzoek is in opdracht van een Duits blad uitgevoerd. Vergeleken met vorig jaar scoorde Lidl duidelijk beter en belandde het bedrijf in de algemene ranglijst op de vierde plaats met een score van 92,0 punten. Hiermee werd beter gepresteerd dan andere bekende bedrijven als Telekom (91,9 punten) en Ikea (89,5 punten). De top drie bestond uit Samsung (100 punten), Ebay (93,4 punten) en Apple (92,7 punten). (Lidl)

VS: Plannen voor thuisbezorging met drones krijgen tegenslag
De overheid van de VS keurt het commercieel gebruik van drones voor thuisbezorging goed, mits de drone altijd in het zicht van de bestuurder blijft en niet in stadsgebieden actief is. Dit betekent echter dat bedrijven als Amazon en Google de drones niet toe kunnen passen in steden, waar precies het merendeel van hun bedrijfsactiviteiten plaatsvindt. (newsroom.researchfarm.co.uk)

Duitsland: Edeka doet proef met gekoelde afhaaldienst

Consumenten kunnen nu bij de Duitse keten Edeka hun online bestellingen afhalen bij een gekoelde afhaaldienst. De onbemande dienst is dag en nacht open en is ontwikkeld door het bedrijf Emmasbox. Dit bedrijf heeft soortgelijke projecten opgezet op het vliegveld van München en bij twee Unimarkt-vestigingen in Oostenrijk. De dienst van Edeka is vooralsnog alleen beschikbaar in Gaimersheim. (retaildetail.eua)

Kroger introduceert afhaaldienst in noorden van Texas
Kroger gaat net als Walmart, Central Market, Amazon en Google Express een dienst voor online bestelling opzetten in het noorden van Texas.
Met de dienst "ClickList" kunnen consumenten in de omgeving van Dallas en Fort Worth online hun boodschappen selecteren en deze vervolgens afhalen bij de vestigingen die de service ondersteunen. (wfaa.com)

Fresh Thyme-keten nieuw op de markt
Klik hier om het artikel te lezen.

Zes weetjes over retail in Argentinië
Klik hier om het artikel te lezen.

India: Buitenlandse investeerders in de retailsector
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: