Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw groeiplan voor WDP

WDP investeert miljoenen in gebouwen The Greenery en Staay

Vastgoedbedrijf WDP heeft voor de periode 2016-2020 een nieuw groeiplan. Het bedrijf mikt daarbij op een stijging van het zogenoemde netto courant resultaat van minstens 25 procent tot een minimum van 6,25 euro per aandeel. Door de realisatie van het groeiplan 2013-16 beschikt WDP vandaag over een kwalitatieve, gediversifieerde portefeuille van circa 2 miljard euro (inclusief projecten in uitvoering) in zijn kernmarkten in België en Nederland, aangevuld door Frankrijk en de logistieke groeimarkt Roemenië.

2016-2020: Groei van minstens 25%
Het netto courant resultaat van WDP over 2015 bedraagt 90,9 miljoen euro. Dit resultaat betekent een stijging van 35,0% tegenover het resultaat van 67,3 miljoen euro in 2014. WDP wil in zijn bestaande markten verder blijven groeien. Het nieuwe strategische groeiplan 2016-20 heeft tot doelstelling een cumulatieve groei van het netto courant resultaat per aandeel (EPRA) te realiseren van minstens 25% tot minimaal 6,25 euro over deze vijfjarige periode.

WDP is een beursgenoteerd bedrijf, actief in meerdere sectoren en marktleider in de BeNeLux in de verhuur van opslagruimtes. WDP bedient eigenlijk alle branches die te maken krijgen met logistiek en opslag. De eerste grote stap in de foodlogistics was in 2007 toen de deal met Univeg werd gesloten. Hieronder worden de projecten van 2015 en 2016 weergegeven uit de AGF-sector.



Aankopen in 2015
Barendrecht, Dierensteinweg 30/Spoorwegemplacement 1 en Breda, IABC: begin mei 2015 hebben WDP en The Greenery een partnership afgesloten voor de aankoop, herontwikkeling en verdere uitbouw van de sites van The Greenery gelegen te Barendrecht en Breda. Het betreft een initiële investering voor WDP van circa 46 miljoen euro voor de aankoop van beide sites.

The Greenery Barendrecht
Barendrecht, Dierensteinweg 30: een nieuwbouw ter uitbreiding van het bestaande Retail DC van The Greenery. In de nieuwbouw worden ook de logistieke activiteiten van Hagé International, de imporafdeling van The Greenery ondergebracht.Ten behoeve van de bestaande fustwasserij van Euro Pool System, waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door The Greenery, wordt een tweede nieuwbouw gerealiseerd. De oplevering van in totaal 40.000 m² is voorzien voor einde 2016. Het investeringsbudget bedraagt circa 18 miljoen euro gespreid over de komende twee jaar.

The Greenery Breda
Breda, IABC: nieuwbouwlocatie van circa 20.000 m². De locatie wordt ten dele ingericht als Zachtfruit DC voor The Greenery. De oplevering is voorzien in de loop van het vierde kwartaal van 2016. In de tussenliggende periode blijft de logistieke operatie van The Greenery Zachtfruit gehuisvest op de huidige locatie. Het investeringsbudget bedraagt circa 9 miljoen euro gespreid over de komende twee jaar.

Project dat in de loop van 2015 werd afgewerkt: Staay
Papendrecht, Nieuwland Parc: nieuwbouwproject in het verlengde van de sale and rent back-operatie 18 bestaande uit een magazijn met kantoren van in totaal ruim 7.000 m², gerealiseerd door Heembouw, dat werd opgeleverd eind 2015. Huurder Staay Food Group gaat hiervoor een huurengagement van vijftien jaar
vast aan. Het investeringsbudget bedraagt ruim 13 miljoen euro.

Investeren in Barendrecht
"De AGF-sector is een sector in beweging", gaf Joost Uwents, CEO van WDP vorig jaar aan. "We zien zeker evoluties op het gebied van vastgoed. De gebouwen worden beter, meer geautomatiseerd en de uitrustingsgraad stijgt. Daarnaast wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Het is een boeiende sector waarbij we weten dat hij zal blijven bestaan omdat iedereen groenten en fruit blijft eten. De sector vraagt echter continue opvolging, gezien steeds in evolutie, voornamelijk aan de productiekant." Ook de leegstand bij bepaalde agrofoodclusters worden opgemerkt door de CEO. Hij ziet Barendrecht als belangrijke 'hub' in de AGF-sector. "Daarom willen we daar ook investeren. Als er ooit een huurder wegvalt, zijn de gebouwen herbruikbaar voor anderen. Wij zijn voor de vernieuwing van gebouwen met een hoge uitrustingsgraad. Voor goede bedrijven willen we graag een partner zijn. Er zijn veel oude gebouwen in de AGF-sector en er is nood aan vernieuwing. Daar spelen we graag een rol in."

Financiële resultaten
Het netto courant resultaat van WDP over 2015 bedraagt 90,9 miljoen euro. Dit resultaat betekent een stijging van 35,0% tegenover het resultaat van 67,3 miljoen euro in 2014. Het netto courant resultaat per aandeel bedraagt 5,00 euro, een stijging met 22,1% tegenover 4,10 euro over dezelfde periode vorig jaar, rekening houdend met het gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen over deze periode. Met dit resultaat presteert WDP boven de initieel gestelde verwachtingen voor 2015.

Op basis van de sterke stijging van het netto courant resultaat is de zaakvoerder van WDP voornemens aan de Algemene Vergadering voor te stellen om over 2015 een dividend uit te keren van 4,00 euro bruto of 2,92 euro netto per aandeel 33 onder de vorm van een keuzedividend waarvan de modaliteiten bekendgemaakt zullen worden op de Algemene Vergadering, die plaatsvindt op 27 april 2016. Dit betekent een stijging met 18% tegenover het niveau van 3,40 euro bruto van vorig jaar.

Nettoresultaat (IFRS)
Het netto courant resultaat (EPRA), samen met het resultaat op de portefeuille (IAS 40) en de herwaardering van financiële instrumenten (IAS 39), leiden tot het nettoresultaat (IFRS) in 2015 van 142,7 miljoen euro (in vergelijking met 2014 waar dit 64,7 miljoen euro bedroeg). Het verschil tussen het nettoresultaat van 142,7 miljoen euro en het netto courant resultaat van 90,9 miljoen euro is toe te schrijven aan de positieve variatie van de reële waarde van de rente-indekkingsinstrumenten (IAS 39), de positieve waardeschommeling van de portefeuille (IAS 40) en de afschrijving en waardevermindering van de zonnepanelen (IAS 16).

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ongeveer 3 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 140 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië. Meer info over WDP kunt u vinden op www.wdp.eu
Publicatiedatum: