Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We moeten wereldwijd gaan leveren om verder te groeien"

Fruitexporteur Mitrosilis viert 40-jarig bestaan

Tholen - De Griekse fruitexporteur Mitrosilis bestaat 40 jaar in 2016. In de loop der jaren is het aantal exportmarkten erg uitgebreid. Eigenaar Christos Mitrosilis vertelt dat ze zo'n 30 jaar geleden besloten om de retail rechtstreeks te beleveren. "Hiermee waren we de eerste Griekse exporteur die rechtstreeks in contact kwam met de eindconsument. We werken hierdoor zeer efficiƫnt."


Christos Mitrosilis tijdens Fruit Logistica 2016.

De vader van Christos startte het bedrijf in 1976. "Hij was abrikozenteler en toen hij merkte dat de afzet in Griekenland moeizaam verliep, ging hij exporteren. Met een areaal van twee hectare abrikozen lukte het hem om binnen enkele jaren 200 ton te vermarkten. Daarnaast startte mijn vader met de citrusexport met een volume van 4.000 ton. Vandaag de dag is dat volume vijf maal zo groot. Een product dat we ondertussen ook al 25 jaar exporteren, zijn druiven. In de beginjaren lag dit rond de 300 ton en dat is gestegen naar 3.000 ton."

Kiwi- en citrusseizoen
De belangrijkste producten voor Mitrosilis zijn citrus, druiven en abrikozen. "In 2015 hebben we besloten om ons productassortiment uit te breiden met kiwi's. De komende jaren zullen we mogelijk meer producten toevoegen." Christos vertelt dat het kiwiseizoen zeer moeizaam verloopt. "Het volume in Griekenland is groot en de prijzen zijn laag. Het onderscheidend vermogen van Griekse kiwi's is dat ze erg smaakvol zijn, mede door de klimaatcondities in ons land. De kiwi's worden door ons vermarkt onder het merk Anifi. Momenteel zitten we midden in het citrusseizoen en qua volumes is dit het grootste citrusseizoen voor Mitrosilis ooit in de geschiedenis."

Geloof in de toekomst
Hij betreurt het feit dat Griekenland nog steeds lijdt door de crisis. "Ondanks dat we een exportbedrijf zijn en niet direct worden geraakt, merken we toch consequenties van de crisis. Zo moeten we meer belasting betalen, krijgen we minder snel belasting terug van de overheid en komt de sector telkens met nieuwe maatregelen. Toch blijven we altijd optimistisch en we geloven in de toekomst."



Nieuwe markten buiten Europa
Mitrosilis is zeer actief om afzetmarkten buiten Europa te zoeken. "We moeten onze producten wereldwijd gaan leveren om verder te groeien. Er lopen nu contacten in Aziƫ, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en het Verre Oosten en daar zullen we de komende jaren ook mee doorgaan. Dit jaar stonden we op de WOP in Dubai, een beurs waar we interessante en productieve meetings hebben gehad. Het was de eerste stap naar sterke partnerships waardoor de horizon van Mitrosilis wordt verbreed. Dit zal ervoor zal zorgen dat onze verkopen wereldwijd zullen toenemen."

Mitrosilis groeit elk jaar stap voor stap en enkele jaren geleden breidde men de verpakkingsfaciliteit uit. "In 2008 investeerden we meer dan 2 miljoen euro in een groot pakstation met high end-technologie voor koelen en bewaren."

Voor meer informatie:
Christos Mitrosilis
Mitrosilis SA
Agelena 5, Anifi 21 055 Nafplio, Hellas
Tel.: + 30 275 204 5000
Fax: + 30 275 204 3036
www.mitrosilis.gr
info@mitrosilis.gr