Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi Autralia breidt uit met 50 winkels in het zuiden | Rewe test boodschappen-Click & Collect

Amazon passeert grens van $100 mld

China: mobiele omzet van Alibaba schiet omhoog in derde kwartaal
De omzet van de Chinese e-commercegigant Alibaba Group schoot omhoog met 32% tot US$5,3 miljard (€4,85 miljard) in de drie maanden tot eind december 2015. Reden hiervoor is dat er nooit eerder zoveel Chinese consumenten inkochten via mobiele telefoon. Eerder in 2015 lanceerde Alibaba voor het eerst een winkelfestival met het Chinese nieuwjaar, waarmee lokaal geteelde AGF werd gepromoot. (igd.com)

Amerikaanse buurtwinkels blijven groeien
Het aantal Amerikaanse buurtwinkels is toegenomen tot 154.195 vestigingen per 31 december 2015. Dit is een toename van 0,9% (1.401 winkels) ten opzichte van het jaar ervoor, volgens het verslag 2016 NACS/Nielsen Convenience Industry Store Count. Binnen het retailsegment dat Nielsen belicht, zijn buurtwinkels goed voor 34,2% van alle winkellocaties in de VS, wat significant meer is dan het totaal van de andere Amerikaanse retailkanalen, zoals superettes, supermarkten en supercentra (51.055 winkels), drogisterijen (41.969 winkels) en dollar stores (27.378 winkels). (nacsonline.com)

Aldi Australia breidt uit met 50 winkels in het zuiden
Aldi is van plan om 50 winkels te openen in Zuid-Australië. De directeur van de Australian Retailers Association, Russell Zimmerman, zei dat de opbouw van supermarkten in Zuid-Australië anders is dan van de oostelijke staten.
Klik hier om verder te lezen op abc.net.au.

Rusland: Lenta zegt dat marges verbeterden in 2015

De Russische keten Lenta verwacht dat de winstmarges verbeterd zijn in 2015, doordat verbeteringen in de leveringsketen compenseerden voor de impact van lagere prijzen. Lenta's CEO zei Reuters dat lagere kosten en investeringen in de leveringsketen hadden geholpen de marges te beschermen. Lenta meldde onlangs een stijging van 26% in de omzet van het vierde kwartaal. Het bedrijf had een stijging in de jaaromzet van 30% tot 253 miljard roebel (€3,05 miljard) en is van plan om 40 hypermarkten te openen in 2016. (Reuters)

VK: Ocado benoemt Andrew Harrison
Online supermarkt Ocado heeft Andrew Harrison, momenteel nog onderdirecteur bij Dixons Carphone, als onafhankelijke niet-uitvoerend directeur van het bedrijf. (logisticsmanager.com)

Groen licht voor Uchumi's uitbreidingsplannen in Afrika

Nadat er plannen waren aangekondigd om geld te verkrijgen voor zijn hervormingsplannen, hebben aandeelhouders het plan goedgekeurd om een derde partij te vinden die US$48 miljoen (€43,96 miljoen) kan investeren om de strategie van Kipng'etich op weg te helpen. Kipng'etich zei in reactie op de toestemming dat de retailer mogelijkheden voor investering onderzoekt in Congo, Ethiopië en Nigeria en dat er niet uitgesloten wordt dat het bedrijf opnieuw de markten van Tanzania en Oeganda aanboort, die Uchumi in 2015 had verlaten.(igd.com)

VS: Whole Foods en Overwaitea richten zich op Aziatische consumenten

Whole Foods Market en Overwaitea Food Group hebben onlangs nieuwe locaties geopend in Burnaby, British Columbia, die gefocust zijn op Aziatische producten. Er is met name een aanbod aan kant-en-klaarproducten. (supermarketnews.com)

Natural Grocers heeft toename in winst in eerste kwartaal
Natural Grocers van Vitamin Cottage heeft onlangs zijn vergelijkbare winkelomzet van het eerste kwartaal bekend gemaakt. Deze was iets minder dan verwacht, maar zat nog steeds bij zijn beoogde doelstellingen voor het fiscale jaar. Het netto inkomen voor het kwartaal tot 31 december steeg met 5,2% tot $3,7 miljoen (€3,39 miljoen), terwijl de omzet steeg met 15% tot $167,8 miljoen (€153,7 miljoen), met inbegrip van $16,6 miljoen (€15,2 miljoen) van nieuwe winkels. De vergelijkbare winkelomzet steeg met 3,6%, met inbegrip van een toename van 1,9% aan dagelijks winkelverkeer en een toename van 1,7% in de gemiddelde transactiegrootte. Analisten hadden een vergelijkbare winkelomzet verwacht van 5%. (supermarketnews.com)

Duitsland: Rewe test boodschappen-Click & Collect
Rewe had eerder geëxperimenteerd met online retail, maar dat had voornamelijk te maken met non-foodproducten. Het bedrijf heeft nu een nieuwe Click & Collect-service opgezet, die €2 kost en waarmee consumenten zelfs als de vestiging dicht is boodschappen op kunnen halen. (igd.com)

Amazon passeert grens van $100 mld

Amazon's jaaromzet steeg met 20,2% tot $107,0 miljard (€97,99 miljard), met een netto inkomen dat steeg tot $596 miljoen (€545,79 miljoen), nadat er een verlies geïncasseerd was van $241 miljoen (€220,7 miljoen) in 2014. De prestaties werden bereikt door een sterk laatste kwartaal, waarin de omzet steeg met 21,9% tot $35,7 miljard (€32,69). (igd.com)

Intermarché opent 10 nieuwe hypermarkten in Portugal in 2016
De Franse retailgroep Les Mousquetaires is van plan om zijn aanwezigheid te versterken in Portugal door 8 tot 10 Intermarché-hypermarkten te openen in 2016. De CEO van Intermarché, Vasco Simões, onthulde ook dat de retailer verwacht om met 2020 rond de 60 winkels in bedrijf te hebben in Portugal. Intermarché wil ook de aanwezigheid van Portugese producten uitbreiden in zijn internationale winkelnetwerk van 3.500 vestigingen. (esmmagazine.com)

China: 759 Store meldt sterk eerste halfjaar
Het in Hong Kong gevestigde CEC International, het moederbedrijf van supermarktketen 759 Store, heeft zijn omzet van het halfjaar tot eind oktober 2015 bekend gemaakt. De omzet steeg met 10,6% tot HK$1,26 miljard (€150 miljoen), met een bruto winst jaar-op-jaar 17,6% gegroeid was. De sterke groei werd voornamelijk mogelijk gemaakt door de sterke prestaties van 759 Store, dat was voor 90% van de zaken van CEC International. (igd.com)

Tesco Ireland snijdt in lonen

Tesco Ireland bevestigde onlangs dat het bedrijf probeert te snijden in het salaris en de arbeidsvoorwaarden van ongeveer 6% van zijn 14.500 medewerkers. De organisatie ging met de werknemers in overleg. (internationalsupermarketnews.com)

Kroger heeft lening van $1 mld voor overname Roundy's
In navolging van de overname van Roundy's van $800 miljoen (€732,6 miljoen), heeft Kroger een lening gesloten van $1 miljard (€920 miljoen) om de overname te financieren. 
Klik hier om meer te lezen.


Publicatiedatum: