Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oekraïense retailomzet daalt met bijna 21% | Tesco betaalt binnenkort schuld van £1,4 miljoen

Omzet E.Leclerc €35,6 miljard

Aldi maakt werk van biologisch AGF-segment
Aldi breidt zijn biologische assortiment uit, verwijdert kunstmatige ingrediënten uit zijn producten en voegt meer glutenvrije producten toe om zo meer gezondheidsbewuste consumenten aan te trekken. De prijzen van de keten voor versproducten en verpakte goederen zijn volgens een recente prijscheck grofweg 30% lager dan die van Walmart. Klik hier om meer te lezen op uk.businessinsider.com.

Oekraïne: retailomzet daalt met bijna 21%
Volgens statistisch onderzoek is de retailomzet van de Oekraïne (met uitzondering van de bezette Krim en de andere oorlogszones) in 2015 gedaald met 20,7% tot 1,02 biljoen grivna (€38 miljard) ten opzichte van 2014, aldus rian.com. Volgens het onderzoek daalde de retailomzet het meest in de regio's Lugansk en Donetsk met respectievelijk 71,5% en 66,4% tot 7,9 miljard grivna en 31,2 miljard grivna (€294 miljoen en €1,16 miljard). De kleinste vermindering in omzet werd opgemerkt in de regio's van Kiev (12,5% tot 52,1 miljard grivna, oftewel €1,94 miljard) en Kirovohrad (12.6% tot 21,7 miljard, oftewel €808 miljoen). De retailomzet in Kiev zelf daalde in 2015 met 14,6% tot 158,5 miljard Grivna (€5,9 miljard). 

VS: Lidl bevestigt uitbreiding in acht staten aan de oostkust
Als onderdeel van zijn plannen voor uitbreiding in de VS heeft Lidl een website gelanceerd, waarop onder andere de criteria voor toekomstige locaties worden gemeld en richtlijnen zijn opgesteld voor mogelijke leveranciers. De site bevestigt dat Lidl op zoek is naar vrijstaande gebouwen met een oppervlak van 3350 vierkante meter in stadscentra in acht staten aan de oostkust, tussen New Jersey en Georgia. (supermarketnews.com)

VS: Albertsons en Haggen komen tot schikking in rechtszaak

Albertsons zal $5,75 miljoen (€5,32 miljoen) aan Haggen betalen in een schikking die door de supermarktketen was aangespannen in de herfst van vorig jaar. "Hoewel we sterk van mening zijn dat de aanklachten in gebreke waren, zorgt de schikking ervoor dat we een kostbare rechtsgang kunnen vermijden," zei Albertsons in een verklaring. Volgens Albertsons loopt de betaling op bij een eerder gemeld verlies van $41,1 miljoen (€38 miljoen) dat verband hield met de inventaris die door Haggen gekocht werd in het tweede kwartaal van 2015 en $29,8 miljoen (€27,6 miljoen) aan voorwaardelijke verplichting voor lease-overeenkomsten die Haggen in het derde kwartaal had afgewezen. (supermarketnews.com)

Estland: Rimi zet regionale e-commerce op
Rimi, een tak van het Zweedse ICA in de Baltische staten, is naar verluid van plan om een Baltische e-commerce-oplossing op te zetten. Daarmee is Rimi van plan om in de toekomst in Estland een online winkel te lanceren. Concurrenten Maxima en Selver bieden al online winkels en thuisbezorging aan in Estland. Online retail is ook een prioriteit voor ICA in Zweden, waar in 150 Zweedse vestigingen online dienstverleningen beschikbaar zijn. Een onderzoek naar de online consumenten van de retailer lieten blijken dat degenen die online boodschappen doen 22% meer bij ICA besteden en meer loyaal aan ICA worden. (igd.com)

Tesco van plan £1,4 mld aan schulden terug te betalen
Tesco plant zijn grootste stap in het opnieuw opbouwen van zijn financiële balans door £1,4 miljard (€1,84 miljard) terug te betalen aan schulden in de komende maanden. De grootste retailketen van het Verenigd Koninkrijk heeft een schuld van £17,5 miljard (€23,06 miljard) opgebouwd na een periode van uitbreidingen. Momenteel hangen twee deadlines voor terugbetaling boven het hoofd van de onderneming. Met september moet £1,1 miljard (€1,45 miljard) aan obligatiehouders worden terugbetaald en in januari van volgend jaar £330 miljoen (€434,8 miljoen). Volgens bronnen wordt er al gewerkt aan de obligaties, omdat deze normaal 6 tot 12 maanden van te voren worden betaald. (telegraph.co.uk)

Amazon gaat 2.500 Britse banen creëren

Amazon geeft aan dat het dit jaar 2.500 nieuwe permanente stafleden aan zal nemen in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee komt het totaal aantal aan Britse werknemers op 14.000. De online retailer zal ook duizenden banen elders in Europa creëren. Amazon investeert in het uitbreiden van zijn Europese werkzaamheden, met inbegrip van magazijnen. Het bedrijf heeft momenteel 40.000 werknemers in dienst in Europa en genereerde vorig jaar 10.000 banen. Amazon heeft meer van €15 miljard geïnvesteerd in de Europese infrastructuur en werkzaamheden sinds 2010, waarvan £4,6 miljard (€6,06 miljard) in het Verenigd Koninkrijk. Amazon zegt dat de nieuwe banen toegevoegd zullen worden aan de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. (BBC)

Jaaromzet E.Leclerc neemt toe tot €35,6 miljard
E.Leclerc heeft zijn jaaromzet vergroot met 3,4%, oftewel een extra €1,1 miljard. Ook heeft het bedrijf zijn klantenbasis vergroot en meer grip gekregen op het Franse hypermarktsegment, aldus LSA-Conso.fr. De omzet van 2015 stond op €35,6 miljard, terwijl het marktaandeel in de Franse supermarktsector op 20,2% neerkwam. Ook werden de capaciteiten van zijn online en afhaaldienstverleningen vergroot in 2015. (esmmagazine.com)

VS: Nieuw buurtwinkelformat voor HEB
De Amerikaanse retailer HEB heeft plannen aangekondigd voor een nieuw buurtwinkelformat. De retailer wil een hoogwaardige buurtwinkel openen in Bandera, Texas. De winkel met een oppervlak van 700 vierkante meter zou een combinatie moeten worden van een minimarkt, pompstation en autowasserij. (igd.com)

Japan: buurtwinkelketens werken samen voor uitbreiding in het buitenland 

Vier grote buurtwinkelketens, namelijk 7-Eleven Japan, Lawson, FamilyMart en Aeon's Ministop, hebben een raad gevormd met de Japan External Trade Organization (JETRO). Samen aan ze werken aan het versnellen van buitenlandse uitbreiding onder het Trans-Pacific Partnership (TPP). Het TPP-verdrag zal regelgeving liberaliseren op buitenlandse retailers die in bepaalde partnerlanden actief zijn, zoals Vietnam en Maleisië. Hierdoor komen meer mogelijkheden voor Japanse buurtwinkelketens om vestigingen te openen of om te investeren in lokale retailers. Ondanks Japan's trage economische groei en zwakke binnenlandse consumptie nam in 2015 de omzet van buurtwinkels toe met 0,9% tot JPY9.297,4 miljard (€72,6 miljard), wat voor het eerst in vier jaar tijd was. (igd.com)

Kenia: Uchumi onthult nieuwe franchise-regeling en uitbreidingsplannen
De Keniaanse supermarktketen Uchumi heeft plannen onthuld om over te stappen naar een nieuwe franchiseregeling met 200 mini-winkels, als onderdeel van een hervormingsstrategie, aldus AllAfrica.com. De keten is van plan om kleine winkels met lage volumes in voorraad te gebruiken om het micro-segment van de retailmarkt aan te pakken. Ondertussen wil de keten zijn basis in Kenia terug na een periode van financiële problemen. (esmmagazine.com)

Griekse export makkelijker door supermarkten
Klik hier om het artikel te lezen.


Target's miljoenenramp kan opnieuw gebeuren
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: