Israël: ruimte voor groei op de Medjool dadelmarkt

Israëlische Medjool dadeltelers hebben een goed seizoen. Zowel de volumes als de maten zijn naar tevredenheid. Hoewel de dadelprijzen aanlokkelijk zijn, is het gezien de marktsituatie niet waarschijnlijk dat de markt overspoeld gaat worden."De jaarlijkse productie van Medjool dadels in Israël ligt rond de 27.000 ton, meer dan de helft van het mondiale volume (40.000 ton)," zegt Avi Dagul van Field Produce Marketing. "Dit is niet heel veel. Dus zelfs als de productie verdubbelt, is er nog steeds niet te veel op de markt. Ik denk dus dat we nog genoeg tijd hebben om het volume op te voeren zonder de markt te verzadigen."

De kwaliteit van de dadels is goed, "vooral die van de grote maten," zegt Dagul. "De schil laat niet los en het vochtgehalte is precies zoals deze moet zijn." Vanwege de onderscheidende kwaliteit van de dadels concurreren Israëlische telers vooral met elkaar. 

"West- en Centraal-Europa zijn de belangrijkste bestemmingen, gevolgd door de Verenigde Staten. Daarna komen Rusland en Turkije. Op dit moment zijn we ook Aziatische markten aan het verkennen," zegt Dagul. "Een paar weken geleden zijn onze dadels door een van de grootste retailketens in Taiwan geselecteerd voor het eerste Israeli Food festival in Taipei." 

"Op dit moment is zo'n 70% van het sorteren gebeurd. De laatste werkzaamheden van het seizoen staan gepland voor eind februari."

Voor meer informatie:

Avi Dagul
Field Produce Marketing
Tel: +972-4-8522749
Fax: +972-4-8525364
avid@agrifood.co.il
www.fpmarketing.co.il

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven