jaarlijks productiecapaciteit van ruim 370.000 kWh

1.650 zonnepanelen op dak ZON

Etriplus, het energie-ontwikkelbedrijf van Greenport Venlo, heeft een overeenkomst gesloten met Fresh Park Venlo (onderdeel van ZON Holding) voor het plaatsen van 1.650 zonnepanelen. De panelen komen op het pand waarin ZON met Blue Berry World een pakstation voor zachtfruit exploiteert. Ze worden in opdracht van Etriplus geplaatst door KiesZon, waarvan Fresh Park Venlo de panelen heeft geleased. Fresh Park Venlo werkt, als thematisch Food en Fresh bedrijventerrein, actief aan duurzame ontwikkeling. Zonnepanelen vormen onderdeel van die aanpak.

De installatie heeft een productiecapaciteit van jaarlijks ruim 370.000 kWh. Daarmee wordt het grootste deel van het energieverbruik van Blue Berry World duurzaam voorzien. KiesZon is ontwikkelaar en financier voor het gehele project. Na de realisatie zorgt zij ook voor de exploitatie en het onderhoud. Naar verwachting wordt het project voor eind 2015 opgeleverd.


Installatie in volle gang

Bij het werken aan duurzaamheid betrekt Fresh Park Venlo zowel nieuwbouw, de bestaande bouw en het terrein zelf. "Het bestaande pand van Blue Berry World is bij uitstek geschikt om met zonnepanelen te werken. Daarbij lopen wij door de lease-overeenkomst met KiesZon geen exploitatierisico, verduurzamen we ons vastgoed en is het energietarief niet hoger dan wij nu betalen", zegt financieel directeur Ari Franken van Fresh Park Venlo.

Frank Brandsen, directeur van Etriplus, zegt dat binnen Greenport Venlo de verduurzaming centraal staat. "We zijn met meerdere partijen in het gebied concreet bezig met de voorbereidingen van diverse projecten. Dit eerste project in Fresh Park zal binnenkort nog door diverse andere initiatieven worden gevolgd en daarmee vervullen we als Etriplus ook onze duurzaamheidsambities voor Greenport Venlo".

Frank Heijckmann, directeur van KiesZon, vindt het plaatsen van de zonnepanelen een goed voorbeeld van verduurzaming. "Versproducten duurzaam koelen met de zon als energiebron, dat maakt de duurzame cirkel rond. Wij zijn trots dat we dit voor Fresh Park Venlo mogelijk maken. Zo werken wij aan onze toekomst: een duurzame energievoorziening voor Nederland".

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.