Belgische scholier (9) wint 260 kg appelen

Twee weken geleden openden Appelen Roes een nieuwe winkel in Zoersel/Schilde. Tijdens de opening deed Simon Alens (9) mee aan de wedstrijd om één jaar gratis appelen te winnen. Begin deze week kwam hij als winnaar uit de bus. De wedstrijd liep van 20 november tot 28 november.

Meespelen was simpel: vul je gegevens in op een klantenkaartstrookje, los 2 vragen op en geef dan antwoord op onze schiftingsvraag. Voor de schiftingsvraag moest je raden hoeveel appelen er in de vaas in het nieuwe filiaal van Appelen Roes in Zoersel/Schilde zaten. Simon Alens duidde de juiste antwoorden aan en zat ook het dichtst bij het juiste aantal appelen. Daardoor geniet hij nu van één jaar gratis verse appelen.

Maaltafels
Het juiste antwoord op de schiftingsvraag was 1282 appelen. Simon gokte op 1280 appelen en zat dus slechts 2 appelen naast het juiste antwoord. Simon kan nu één jaar lang elke week genieten van 5kg verse appelen. Dat is in totaal 260kg appelen. Maar wat doet een kind van 9 jaar met zo'n grote hoeveelheid fruit? "De eerste lading zal ik meenemen naar mijn klas, zodat al mijn vriendjes er mee van kunnen genieten", aldus de gelukkige winnaar. Na overleg met Hilde en Gunter Roes werd besloten om de eerste lading appelen te leveren in de vorm van vers appelsap. "Dat is gemakkelijker om uit te delen in de klas", zegt Simon.

Bron: Appelen Roes

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven