Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citronex heeft hoop op goede bananenmarkt in 2016

Het El Niño-effect begint een zichtbaar effect te krijgen in Ecuador. Volgens Marek Szulc van Citronex is er momenteel sprake van lagere temperaturen en minder zonlicht en als er naar de plantages wordt gekeken, verwacht Citronex dat de productie binnenkort af zal nemen. "Vorig jaar begon Ecuador vanaf januari minder bananen te produceren. En dit jaar hadden we in het midden van november problemen met de vraag, die groter was dan het aanbod."

Marek zegt dat als gevolg van deze situatie de prijzen zijn gaan stijgen. "Vorig jaar in december waren ze laag. Dit jaar gaat dat anders zijn. Op dit moment is het moeilijk om te voorzien wat zal gebeuren na nieuwjaar, maar vooruitzichten wijzen op een afname van 10 tot 20%."Er is een grote daling in vraag wegens de situatie in Rusland. "De zaken waren erg slecht in de afgelopen zomer. Vanaf oktober zijn de prijzen terug op het normale niveau gekomen en de Russen kopen grote volumes aan bananen van Ecuador, waardoor een prijsstijging wordt veroorzaakt. We verwachten dat deze trend door zal gaan tot op zijn minst de lente van 2016."

Als er wordt teruggekeken naar het jaar 2015, is de conclusie dat dit een erg moeilijk jaar is geweest in de bananensector. "We hebben op veel manieren energie gestoken om het volume te vergroten ten koste van de winst. Daarnaast besloten we tot nieuwe investeringen en bouwen we een nieuw rijpingscentrum, die opgezet zal worden vlakbij de haven van Gdańsk. De opening is gepland in medio december 2015," legt Marek uit."Ons magazijn is op volle capaciteit en 140 kamers zijn onvoldoende om aan de behoeftes toe te komen van klanten, die interesse hebben in samenwerking. Het rijpingsmagazijn in Gdańsk laat ons meer concurreren in markten als Litouwen, Letland en Estland. We zullen daarnaast meer ruimte hebben voor klanten uit Duitsland en Tsjechië in ons magazijn dat zich dichtbij de grens bevindt."

Al met al kijkt Citronex met goede hoop naar 2016. "De beschikbaarheid van 200 kamers stelt ons in staat stelt om de logistiek en uiteraard de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren," besluit Marek.

Voor meer informatie:
Marek Szulc
Citronex
Tel.: +48 757721943
Fax: +48 757721945
Email: [email protected]
www.citronex.pl

Publicatiedatum: