Lidl wil Amerikaanse markt veroveren

Aldi is al op de Noord-Amerikaanse markt vertegenwoordigd. Nu wil ook de tweede Duitse discountgigant Lidl zich hier gaan vestigen. Tot 2018 wil het bedrijf haar eerste filialen in de VS openen.Lidl-directeur Sven Seidel verklaarde tegenover de Duitse krant 'Handelsblatt': "Dat is voor ons een grote zaak. Het is de stap naar een totaal nieuwe markt." Tot nu toe is Lidl uitsluitend op de Europese markt vertegenwoordigd.

"Het tempo zal erg hoog zijn. We willen groeien. De VS vormen een strategische markt voor ons", aldus de directeur. De discountgigant wil zich bovendien aan de plaatselijke behoeftes aanpassen. Circa 200 medewerkers houden zich momenteel bezig met de voorbereidingen in de VS.

Het bedrijf wil op de Amerikaanse markt bovendien niet onder de naam 'discounter' optreden. Seidel benadrukte dat dit begrip daar voor non-foodwinkels staat. "We spreken liever van 'limited assortment'", aldus Sven Seidel.

Het principe van Lidl moet in Amerika echter hetzelfde blijven. "We brengen de beste kwaliteit tegen de beste prijs", vervolgt Sven zijn verhaal. Bang voor concurrent Aldi is Sven niet: "De Verenigde Staten zijn groot. Daar zullen we elkaar niet storen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.