Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: meer walnoten, lagere prijzen

Halverwege de oogst van dit jaar – in september - werd duidelijk dat de eerder door 'California Agricultural Statistics Service' geraamde oogst van 575.00 ton bereikt zou worden. Deze hoeveelheid is groter dan in de voorgaande jaren.

Er werd in september zo'n 20 % meer verstuurd dan in de voorgaande jaren. Het is echter nog te vroeg om hieruit conclusies voor het gehele seizoen te trekken. Vanwege een prijsdaling van 30 tot 40% wordt er echter op gerekend dat de verscheepte hoeveelheid eveneens toe zal nemen. Reden voor de prijsdaling is onder andere de afwezigheid van China op de wereldmarkt.

Chili is wat betreft de 'extra light halves' vrijwel uitverkocht. Zo zijn er alleen nog kleine hoeveelheden aan 'light' of donkere kernen te krijgen. Qua prijs liggen de walnoten uit Chili op een soortgelijk niveau als de walnoten uit Californië.

In principe is er geen twijfel over dat er dit jaar wereldwijd een grote oogst wordt verwacht. Dit hoort men uit Oost-Europa, de VS, China en India. Er zullen goede hoeveelheden van een goede kwaliteit ter beschikking staan, maar er is geen grote bereidwilligheid om deze tegen voordelige prijzen te verkopen.

Meer informatie:
Michael Priestoph GmbH
Friedensallee 120
22763 Hamburg
Tel.: +49(40) 30 70 13 0
www.Priestoph.de
info@Priestoph.de

Bron/copyright: www.priestoph.de