Nieuw format voor biologisch AGF Conad

Winstdaling Sainsbury's 18%

Haggen biedt "kern"-winkels ter overname aan
Haggen heeft de faillissementsrechtbank geïnformeerd over het plan om al zijn winkels ter overname aan te bieden, waaronder de 32 vestigingen in het noordwesten die aanvankelijk nog in bedrijf zouden blijven. De keten sloot eerder al een aantal winkels en zocht naar kopers voor 95 "non-core"-winkels. Er werden al twee overeenkomsten met Smart & Final en Gelson's Markets aangekondigd, waarin respectievelijk 28 en 6 winkels van de hand werden gedaan. De 32 "kern"-winkels gelden als de meest waardevolle locaties van Haggen. (supermarketnews.com)

Conad komt met nieuw format voor biologisch AGF
De Italiaanse supermarktketen Conad gaat samenwerken met Almaverde Bio om een nieuw format uit te proberen voor de verkoop van biologische groenten en fruit. Het project ging onlangs van start op de versafdeling van twee Conad-hypermarkten in Forli' and Rimini. Het concept bestaat uit "eilanden", die geheel gericht zijn biologische AGF van het Almaverde Bio-merk. De verkoop en het personeel wordt volledig verzorgd door Canova, een bedrijf dat deel is van de Apofruit Group, wat een exclusieve franchisenemer is van Almaverde Bio. (esmmagazine.com)

7-Eleven koopt 101 winkels in Florida
7-Eleven en dochteronderneming SEI Fuel Services hebben 101 winkels overgenomen in Zuid-Florida. De locaties werden verkocht door Biscayne Petroleum en Everglades Petroleum, die beiden beheerd worden door Carlos Fontecilla. De prijs van de overname werd niet bekend gemaakt. (bizjournals.com)

Tops Markets' verlies verdrievoudigt

Een gelijk blijvende vergelijkende winkelomzet en moeite met het verhogen van prijzen in omstandigheden met weinig inflatie hebben ervoor gezorgd dat Tops Markets in het derde kwartaal zijn verlies meer dan verdrievoudigde. Tops verloor in het derde kwartaal $5,2 miljoen (€4,85 miljoen), vergeleken met een verlies van $1,4 miljoen (€1,31 miljoen) in dezelfde periode het jaar ervoor. De omzet van het bedrijf daalde met 4% van $581 miljoen (€542,1 miljoen) tot $561 miljoen (€523,5 miljoen), wat met name komt door het kelderen van de brandstofprijzen. Hierdoor daalde de omzet van pompstations van Tops met 30%. De omzet binnen Tops' winkels daalde met minder dan 1%.(buffalonews.com)

Sainsbury's winst in eerste halfjaar daalt met 18%

Sainsbury's winst is gedaald in het eerste halfjaar, wegens volgens het bedrijf een "bijzonder uitdagende markt". De bruto winst daalde in de 28 weken tot 26 september met 17,9% tot £308 miljoen (€436 miljoen). Het bedrijf gaf aan dat de retailomzet, met uitsluiting van brandstof, met 0,1% omlaag was gegaan. De like-for-like-omzet daalde met 1,6%. Met het einde van september was er sprake van het zevende aaneengesloten kwartaal waarin er sprake was van een dalende omzet. De CEO van het bedrijf gaf toe dat de supermarkTsector moeilijk blijft, maar ook dat hij vertrouwen had in het boeken van vooruitgang. Het winstresultaat van £308 miljoen was het laagste halfjaarsresultaat sinds 2010 en minder dan de winst van vorig jaar van £375 miljoen (€531 miljoen). De winst viel echter nog steeds hoger uit dan de verwachting van analisten van £293 miljoen (€415 miljoen). Sainsbury's zei dat de omzet van voedingsmiddelen was afgenomen met bijna 1% maar dat de omzet van kleding sterk was, met een stijging van bijna 10%. (BBC)

Spar heeft winststijging van 5,6%

De Zuid-Afrikaanse Spar Group heeft in het afgelopen jaar een winststijging behaald van 5,6%, terwijl het bedrijf meer winkels opende in zowel Ierland als de thuismarkt. De nettowinst steeg met $99,9 miljoen (€93,2 miljoen) in de 12 maanden tot september. De omzet steeg met 35% tot €5,2 miljard, mede door de overname van de BWG Group in Ierland in het afgelopen jaar. (Bloomberg)

Zuid-Amerika: Supermarkten stimuleren Falabella's derde kwartaal
Falabella had een omzetstijging van 12,7% jaar-op-jaar in het derde kwartaal van 2015. De groei werd door het bedrijf zelf verklaard door de opening van nieuwe supermarkten en de vergelijkbare omzet van Tottus. Tottus maakte in Chili melding van een omzetgroei van 8% in het derde kwartaal, dankzij een vergelijkbare omzet van 2,1% en vier nieuwe winkels. Tottus Peru meldde een omzetstijging van 8,9%. De vergelijkbare omzet werd beïnvloed door economische omstandigheden en een zwakkere vraag vanuit de consument. (igd.com)

Kroger breidt Anderson-vestiging uit tot grootste van het land
Met een investering van $25 miljoen (€23,3 miljoen) gaat Kroger zijn Anderson Towne Center-vestiging uitbreiden tot de grootste supermarkt van het land. De verbouwing aan de winkel zal beginnen in de lente en voltooid worden in de zomer van 2017, waarmee het winkeloppervlak vergroot wordt van 9700 vierkante meter naar 14.000 vierkante meter. (cincinnati.com)

Eerste Save-On-Foods International geopend

De Overwaitea Food Group (OFG) heeft zijn eerste SaveOn-Foods International-vestiging geopend in Fleetwood. Hiermee biedt de supermarkt een brede selectie aan voedingsproducten uit de wereld aan, samen met een assortiment aan westerse producten. (cincinnati.com)

Zuid-Afrika: Omzet Massmart neemt toe

Uit een omzetrapport over de 11 maanden tot 8 november blijkt dat Massmart zijn omzet zag stijgen met 8,7% tot 69,8 miljard rand (€4,57 miljard). De vergelijkbare omzet steeg met 7% in deze periode. (moneyweb.co.za)

Indonesische retailomzet stijgt met 7,2%

De Indonesische retailomzet is in september met 7,2% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde informatie van Bank Indonesia. (Reuters)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven