Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Online verkoop steeds populairder

Spanje blijft grootste sinaasappelproducent Europa

Hoewel er nog geen exacte cijfers zijn, wordt verwacht dat het weer tijdens de bloei heeft gezorgd voor een volumedaling ten opzichte van 2014. Deze daling is echter niet zo groot dat Spanje zijn positie als Europa's grootste sinaasappelproducent zal verliezen.

De sinaasappelverkoop via het internet wordt steeds normaler. Omdat deze verkoopmethode geen tussenpersonen vereist, zijn de prijzen voor de consument lager. Ook de toegang tot fruit van goede kwaliteit en het gemak van online boodschappen doen zijn voordelen voor de consument. Het alternatieve verkoopkanaal bleek al voor veel kleine en middelgrote telers de manier om te overleven. De wijdverbreide aanwezigheid van websites, die het fruit online aanbieden, getuigen hiervan.
 
Toch blijft export voor grotere telers de meest winstgevende verkoopmethode. Frankrijk is met een aandeel van 30% de belangrijkste importeur van Spaanse sinaasappelen, gevolgd door Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
 
In het VK leidt de verwachte volumedaling tot zorgen. Men vreest voor een mogelijk tekort, dat sapfabrikanten en supermarkten zou raken.

Bron: hechosdehoy.com
Publicatiedatum: