Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Focus op jaarrond meloenen, ananas, citrus en druiven"

Miguel Gonzalez back in business met MG Fruit

Tholen - Na ruim 30 jaar in de Nederlandse AGF-handel werkzaam te zijn geweest, nam Miguel Gonzalez ruim twee jaar geleden afscheid. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en sinds een jaar is de Spanjaard algemeen directeur van MG Fruit. Samen met dochter Maaike en Jacob Aktalan richt hij zich weer vol op de import en verkoop van overzees fruit. "Tien jaar geleden kon je nog goed uit de voeten met een totaalassortiment, maar nu geloof ik in specialisme!"

Dat specialisme bestaat bij MG Fruit uit een viertal productgroepen, die jaarrond worden gevoerd: (water)meloenen, ananas, citrus en druiven. "Met deze producten hebben we de juiste contacten met topafladers en willen we bekend staan in de markt. Daaromheen hebben we goede contacten met Spaanse en Marokkaanse producenten voor de sourcing van groenten en fruit, direct bij de bron", vertelt Miguel.Complementair
"Maar de nadruk ligt op de vier productgroepen. Meloenen voeren we jaarrond uit Brazilië - waar ik zelf als één van de eerste importeurs actief was - Midden-Amerika, Marokko en Spanje. Met ananas heb ik door de jaren heen al een reputatie opgebouwd met eigen plantages in Costa Rica. Met citrus ligt de nadruk op het overzeese pakket uit Peru, Zuid-Afrika en Argentinië en druiven voeren we uit Zuid-Afrika, Chili en Peru, aangevuld met het Europese seizoen. De overige groenten en fruit zijn complementair aan deze kernproducten. We waken voor een te breed assortiment."

"Doordat we ons zo specialiseren, kunnen we onze kosten laag houden. We moeten geen handel drijven om personeel aan het werk te houden en zijn daardoor veel flexibeler. Het is ook voorlopig geen intentie om het team verder uit te breiden", vertelt Miguel. "Sterker nog, meer dan ooit laten we specialistisch werk in de loods en logistiek over aan specialisten. Hierdoor kunnen wij ons richten op het werk waar wij goed in zijn: het importeren en verkopen van een beperkt assortiment fruit met vaste merken, waarmee onze klanten zich kunnen identificeren."

Aanvullende leverancier van importeurs
"Daarnaast vervullen we de functie van trader in de markt en zoeken we voor onze programma's handel bij collega-importeurs en willen we graag een aanvullende leverancier zijn van andere verkopers. Juist door de focus op onze kernproducten kunnen we een aanvullende speler zijn. Ik zie importeurs liever als klant of leverancier, dan concurrent", vervolgt Miguel. "Onze klanten zitten door heel Europa, van Nederland tot Engeland, Duitsland, Scandinavië, Spanje en Oost-Europa. Groothandelaren, retailers, foodservice en collega-importeurs, die we vaak rechtstreeks vanaf de bron voorzien."

Vanaf volgend jaar zal MG Fruit weer gevestigd zijn op het voormalige hoofdkwartier in Barendrecht. Deze zomer werd Kivits-Drunen / Goes Handling al aangetrokken als huurder van het pand, die het logistiek centrum gaat exploiteren. Verder wordt er gesproken met meerdere geïnteresseerde huurders voor kantoorruimte. "Ik geloof in de kracht van het handelscentrum van Barendrecht. Nog altijd is deze locatie uniek met de diversiteit aan handelsstromen. Je hoeft hier nooit ver te zoeken voor een paar pallets handel", zegt Miguel. 

"De handel is zeker veranderd en het persoonlijke contact van vroeger is wat zakelijker geworden, maar nog altijd draait het in onze handel om vertrouwen. Het mooiste en moeilijkste wat ik in al die jaren heb gedaan is niet de AGF-handel an sich, maar het managen van de mensen. Niet de faciliteiten of producten, maar de mensen vormen het kapitaal van het bedrijf. Ik heb het altijd prachtig gevonden om jonge mensen op te leiden en voel me een gelukkig mens om nu mijn ervaring over te dragen aan de nieuwe generatie. Het eerste jaar is boven verwachting verlopen en ik zie de toekomst zonnig tegemoet."

Voor meer informatie:
Miguel Gonzalez
MG Fruit
Donk 13
2991 LE Barendrecht
Tel: 0180-745470
Mob: 06-51267933

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.