Omzet Woolworths omlaag | Walmart CEO vertrekt

VS: Lidl bouwt distributiecentrum in Virginia 
Lidl is begonnen met de bouw van een nieuw regionaal hoofdkwartier en distributiecentrum in Fredericksburg te Virginia. De plannen voor het distributiecentrum, dat 200 banen creëert en een golf aan nieuwe winkels zal bedienen die rond 2018 geopend zullen worden, werden in juni bekendgemaakt. (supermarketnews.com)

Sobeys legt zich met Jamie Oliver toe op lokale versproducten 
Sobeys heeft onlangs zijn toewijding aan lokale teelt bevestigd met een presentatie op een evenement in Merigomish te Nova Scotia. Het Cameron's Farm-evenement werd bijgewoond door lokale inwoners en liet producten zien van negen lokale verkopers, samen met een kookdemonstratie van de speciale gastspreker Jamie Oliver. Sobeys koopt meer lokale producten in dan enige andere supermarktketen in het Atlantische deel van Canada. In 2014 kocht Sobeys Atlantic meer dan $45 miljoen (€41,2 miljoen) aan versproducten van meer dan 200 telers in deze regio. (yahoo.com)

Woolworths voorspelt daling van 35% in de winst 

De Australische supermarktketen Woolworths heeft aangegeven dat de winst zal dalen met 35% in de zes maanden tot december. De winstwaarschuwing is de derde van de retailer dit jaar, terwijl het bedrijf worstelt om te concurreren met Coles en Aldi. Door het nieuws daalden de aandelen van Woolworths met bijna 10%. Bij het vrijgeven van de laatste kwartaalresultaten dat de omzet daalde met 2,5% tot AUS$15,75 miljard (€10,20 miljard). Woolworths verwacht dat de nettowinst voor de zes maanden tot december neerkomt op tussen de AUS$900 miljoen (€582,7 miljoen) en AUS$1 miljard (€650 miljoen), oftewel 28% tot 35% lager dan dezelfde periode in het jaar ervoor. Analisten hebben gezegd dat consumenten Woolworths ervaren als duurder dan Coles. De supermarkt zei op onlangs dat het meer dan $AUS500 miljoen (€323 miljoen) gaat investeren om de dalende omzet te verbeteren. (BBC)

Delhaize meldt omzetgroei van 2,3% in derde kwartaal

Delhaize heeft een omzetgroei van 2,3% en een vergelijkende winkelomzetgroei van 1,7% meegemaakt in zijn Amerikaanse en Belgische markten in het derde kwartaal van dit jaar. Volgens de resultaten die op 29 oktober zijn vrijgegeven behaalde het bedrijf een winst van €218 miljoen, met een winstmarge van 3,5% in deze periode. Directeur Frans Muller zei "We gaan door met het melden van sterke resultaten in dit derde kwartaal. Onze terugkeer naar een positieve vergelijkende winkelomzet is slechts een eerste stap, nu we onze werkzaamheden terug op het spoor van duurzame groei zetten. Tijdens het derde kwartaal zijn onze winkels getroffen door significante veranderingen als gevolg van het afgesproken vertrek van veel werknemers." In de VS heropende Delhaize onlangs 162 Food Lion-winkels onder de "Easy, Fresh & Affordable"-strategie, waarmee de groep volgens Muller significante vooruitgang heeft geboekt.(esmmagazine.com)

Target's omkeerstrategie uitgelegd door CEO Cornell (video)Walmart's topvrouw in het buitenland gaat naar Chico's
Shelley Broader, CEO of Walmart's EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) gaat weg bij het bedrijf om een topfunctie te bekleden bij Chico's FAS, een onderneming voor dameskleding dat verantwoordelijk is voor merken als Chico's en White House Black Market. (fortune.com)

Opening van eerste nieuwe Market 32
Golub heeft onlangs zijn eerste Market 32-vestiging geopend in Sutton te Massachussetts. De winkel is de vierde onder het label Market 32 die is geopend sinds Golub, beheerder van de Price Chopper-keten, een jaar geleden plannen aankondigde om het merendeel van de keten naar het nieuwe merk te veranderen. Het merk Market 32 is gericht op een moderner uiterlijk en benadrukt gebruiksgemak. De eerste drie winkels ware renoveringen van bestaande Price Chopper-vestigingen. Verscheidene andere renoveringen zijn onderweg en binnenkort wordt in Oxford te Connecticut een nieuwe winkel aangebouwd. (supermarketnews.com)

Brazilië: Záffari breidt uit
Záffari opende onlangs een nieuwe winkel in Porto Alegre, de hoofdstad van Rio Grande do Sul. De keten is van plan om in deze regio nog twee vestigingen te openen met januari 2016. Deze zullen gevolgd worden door een tweede hypermarkt in São Paulo in het tweede kwartaal van 2016. (igd)

VS: Winn-Dixie plant permanente prijsverlaging
Winn-Dixie heeft aangekondigd dat het de prijzen scherp en permanent verlaagt van de meer dan 1500 producten die consumenten het meest aanschaffen. (montgomeryadvertiser.com)

VS: A&P geeft de staat van de ontslagen aan 
De failliete supermarktketen A&P heeft de situatie bekendgemaakt rondom een nieuwe ronde van ontslagen bij zijn hoofdkwartier in Montvale, nu het bezig is om zijn werkzaamheden af te laten lopen. (northjersey.com)

VS: Russo's gaat samen werken met bezorgdienst CartFresh
CartFresh gaat samenwerken met Russo's, een familiebedrijf dat als supermarkt bekend staat om zijn assortiment aan verse AGF en kazen. Hiermee wordt het klantenbestand van Russo's uitgebreid tot voorbij de regio Watertown. Cartfresh, een bezorgdienst voor boodschappen, ging onlangs open voor consumenten in de regio van Boston, met inbegrip van Brookline, Cambridge, en Belmont. (betaboston.com)

Italië: Auchan-Sma wordt lid van C3 inkoop-consortium
De Italiaanse retail-groep Auchan-Sma heeft aangegeven dat het met 1 november zich bij het C3 inkoopconsortium zal voegen. Het samenwerkingsverband heeft als doel om te onderhandelen over inkoop en beslaat alle nationale leveringscontracten vanaf 2016. Dit zal leiden tot vereende inkopen van bijna €9 miljard. Het bestaande inkooporgaan van Auchan-Sma, dat al samen werkt met retailketens Crai, Sisa en hun partners, zal door dit partnerschap met C3 zijn positie versterken als grote inkoopmacht in Italië. (esmmagazine.com)

Portugal's Sonae MC voegt zich bij Spaanse inkoopgroep
De Portugese voedingsmiddelenretailer Sonae MC heeft een overeenkomst ondertekend met de Spaanse centrale inkooporganisatie IFA Group. De overeenkomst die vanaf 1 januari 2016 van kracht zal zijn, zal Sonae helpen om mogelijkheden voor onderhandeling en aanschaf te verkrijgen. De IFA Group omvat meer dan 30 verschillende partners rond de grote retailers in Spanje. Op het einde van 2014 vertegenwoordigde deze partners meer dan 6000 verkooppunten met een omzet van meer dan €10 miljard. (esmmagazine.com)

Nakumatt neemt Shoprite Uganda over
Klik hier om het artikel te lezen.Target's omkeerstrategie uitgelegd door CEO Cornell
Klik hier om het artikel te lezen.Ahold US: Onderscheiden om groei te stimuleren
Klik hier om het artikel te lezen. Recensie van leidende retailers: Carrefour, Walmart, Tesco, Metro
Klik hier om het artikel te lezen.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.