Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Steeds meer vraag naar Egyptische semi-gedroogde dadels"

Tholen - Sinds vijf jaar levert Fruit Link semi-gedroogde dadels aan klanten in de islamitische en westerse wereld maar ook aan markten in het Verre Oosten, waaronder Maleisiƫ, Marokko, Indonesiƫ, Singapore, Cyprus, Bangladesh, India, Frankrijk, Zuid-Korea, Japan en de Malediven. In bijvoorbeeld Zuid-Korea en Japan behoren dadels niet tot de traditionele producten. Consumenten op deze markten hebben echter kennisgemaakt met de smaak en eigenschappen van dadels waardoor de vraag naar dit product toeneemt.

Volgens Ayman Baymoumy, exportmanager van het Egyptische productie- en exportbedrijf Fruit Link, zijn halfdroge dadels zo bijzonder vanwege hun hoge voedingswaarde. Hij legt uit dat in deze landen met name de verse Medjool dadels al bekend zijn wat een voordeel is, hoewel de halfdroge dadel een totaal ander product is. Het grootste voordeel voor alle partijen is de lange houdbaarheid van dadels, tot wel twee jaar toe (18-24 maanden), waarbij de kwaliteit constant blijft en de opslagkosten laag zijn.
Fruit Link produceert een volume van 6000 ton dadels in Upper Egypte. "We hebben hier de meest gunstige weersomstandigheden en teeltfaciliteiten om onze klanten de beste kwaliteit te leveren." Het bedrijf exporteert tot zo'n 70% van zijn productie tegen zeer concurrerende prijzen. 25% wordt tijdens de Ramadanmaand op de lokale markt verhandeld. De overige 5% wordt vernietigd.
Ten slotte dient vermeld te worden dat Fruit Link producten biedt, die voldoen aan de hoogste fytosanitaire normen. "Bij levering aan overzeese klanten zijn onze producten altijd voorzien van een ontsmettingscertificaat dat goedgekeurd is door het Egyptische Ministerie van landbouw."

Het bedrijf wil graag uitbreiden met name op de Aziatische markt en biedt haar klanten een ruime keuze aan op het gebied van verpakkingen.

Voor meer informatie:
Ayman Bayoumy
Fruit Link Co.
Mobile +2 01115554553
Skype: fruit.link
Email: [email protected]
Website: www.fruitlinkco.com 
Publicatiedatum: