"Mexico is meer dan opvuller van Europese markt"

Mexico: Cabal groep wil bananenexport naar Europa uitbreiden

De Mexicaanse groep Cabal, dat bananen afzet onder de merken "San Carlos en "Bananas de Mexico", heeft een campagne gelanceerd waarin het zichzelf presenteert als betrouwbare partner voor Europese ondernemers. Tot dusver staan Mexicaanse bananen bekend als "opvullers" van de Europese markt. Cabal wil hier verandering in brengen en garandeert een constant, gepersonaliseerd aanbod. De groep zegt te kunnen voldoen aan alle behoeften op het gebied van typen, maten en verpakkingen en kan meerdere telers samenbrengen onder één merk. "We richten ons op Cavendish bananen. De afgelopen jaren is Cabal niet alleen de leidend teler en exporteur van dit fruit geworden, maar ook pionier in een van de belangrijkste Afrikaanse landbouwprojecten voor bananen en ananas in Nigeria. Het afleveren van hoge kwaliteit door controle van de gehele toeleveringsketen, is altijd al onze prioriteit geweest."
De Cabal groep bestaat uit 19 bedrijven die bananen, babybananen, ananas, paprika, avocado, limoen en kastomaten telen, verkopen, leveren en rijpen.Met een areaal van 2.608 hectare in Tabasco, Chiapas en Colimna en zeven rijping- en distributiecentra (waarvan één in de VS) is Cabal de grootste bananenteler van Mexico.Daarnaast is de groep de grootste exporteur van groene bananen met een gemiddelde van 70 containers per week. In 2014 werd Cabal uitgeroepen tot leidend exporteur van vers Mexicaans fruit naar Europa."We leveren aan de grootste distributieketens in Mexico en werken met Dole, Spreafico, Univeg, Riego, Staay en Tander voor de export."San Carlos heeft momenteel 2.000 hectare in Nigeria en dit areaal zal zich dankzij een samenwerkingsverband met de lokale overheid in de nabije toekomst uitbreiden tot 10.000 ha. Contactinformatie voor Europa:
Carlos Cabal Pasini
Titolare
+33 640 616188
Email: carlos.cabal@sancarloscompany.com

Gino Iacopini
Business Development
Mob.: (+39) 335 6466769
Email: g.iacopini@sancarloscompany.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.