Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maria Elena Pino, BestFruit:

"In 2020 zien we onszelf als leider in fruitexport uit Ecuador"

Tholen - Het familiebedrijf BestFruit uit Ecuador is nog maar een jaar oud, maar eigenaar Alfredo Pino heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in de bananenbusiness. Dit vertelt zijn dochter Maria Elena Pino. "Wij exporteren met name bananen, maar daarnaast bieden we speciale producten zoals de incan golden berry en de andean blueberry en quinoa.

BestFruit stond dit jaar met diverse andere bedrijven uit het land op Macfrut. 30% van de totale bananenexport komt uit Ecuador. Volgens Elena is het moeilijk om je als bananenexporteur te onderscheiden. "We focussen daarom extra op kwaliteit. Naast het gangbare ras Cavendish, bieden we biologische bananen, babybananen en rode bananen (Macabu)."


BestFruit tijdens Macfrut 2015.

Eerlijke prijs
BestFruit exporteert momenteel met name naar de Verenigde Staten. "We zijn ook in onderhandeling met bedrijven uit Rusland en hebben ook interesse in Europese landen zoals Italië", aldus Elena. Het bedrijf teelt zelf geen bananen, maar hebben vaste telers waarbij ze producten afnemen. "Naarmate de vraag groeit, groeit ook het aantal telers dat aan ons levert. Wij vinden het belangrijk dat onze telers, onze partners, de juiste eerlijke prijs ontvangen. Wij voelen ons verantwoordelijk en willen hier ook transparant in zijn. Daarnaast zullen we veel investeren bij onze telers om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Het is mogelijk dat wij gemiddeld wat hoger uitvallen in verkoopprijs, maar dat is onze toegevoegde waarde."

Leider in Ecuador
BestFruit heeft hoge verwachtingen. "In 2020 zien wij onszelf als de leider in Ecuador op het gebied van fruitexport. Daarnaast willen we de hoogste accreditaties en certificeren dan bereikt hebben. We werken uitsluitend met producenten, die een eerlijke behandeling ontvangen en willen bijdragen aan het milieu door het ontwerpen van innovatieve technieken en producten."

Voor meer informatie:
Exportadora Best Fruit S.A .
Vía Samborondón km 1.5
SBC Office Center, 2 - 26
Samborondón – Ecuador
Tel.: (+5934) 283 – 0515 (+5934) 283 – 0516
Email: [email protected]
www.bestfruit.com.ec