"Helaas gaan recordaanvoeren meestal niet samen met recordprijzen"

Hoogstraten verwacht recordvolume van 33 miljoen kilo aardbeien

Tholen - Veiling Hoogstraten verwacht dit jaar een record van 33 miljoen kilo aardbeien. In 2014 kwam het volume bij de 31 miljoen kilo, dus dat is een stijging van meer dan 2 miljoen kilo. "Toch is het volume op zich geen doel", vertelt Jan Engelen. "We streven met name naar het aanbieden van grote partijen met een uitstekende en homogene kwaliteit."

Klimaat speelt grote rol
Hij vertelt dat de grote productie van dit jaar een combinatie is van enkele factoren. "Vorig jaar is de opkweek van planten goed gelukt. Er zat veel productie in de plant. Daarnaast speelde het klimaat een doorslaggevende rol. We hadden een zachte winter, een traag voorjaar en twee hete zomermaanden. Door de hoge temperaturen zijn er in de zomer productiepieken geweest tot een aanvoer van meer dan 500 ton op één dag."Vollegrondstelers zwaar getroffen
"Recordaanvoeren gaan meestal niet samen met recordprijzen", geeft Jan aan. "Toch kunnen we zeggen dat de zomerperiode, waarin vooral de vollegrondsproductie valt, slechte prijzen hebben gehad. Bedrijven die zich vooral toeleggen op de vollegrond zijn hierdoor zwaar getroffen." Hij vindt dat dit ook wel eens duidelijk gezegd mag worden. "Die slechte prijzen in de zomer ebben meestal weg als er wordt gesproken over een algemene middenprijs die nog steeds goed is vanwege betere prijzen in voor- en najaar."
 
Jan geeft aan dat het najaar er veelbelovend uit ziet. "De productie van de glasteelt start langzaam op en zal half oktober op zijn hoogtepunt zitten. We verwachten ook dit najaar iets meer productie dan vorig jaar zelfde periode. De prijsvorming is momenteel zeer goed. Vooral het binnenland en onze gebruikelijke exportlanden Frankrijk en Scandinavië zijn goed aan de markt. Om de cirkel rond te maken, starten we voor het derde jaar op rij half december met de belichte teelt", besluit hij.

Voor meer informatie:
Jan Engelen
Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.