fotoreportage

Opening nieuwe ontvangst- en sorteerfaciliteit Lamb Weston / Meijer

Tholen – Met confettikanonnen en een theatershow opende Lamb Weston / Meijer afgelopen vrijdag (18 september) de nieuwe aardappelontvangst bij de fabriek in Kruiningen. De openingshandeling werd verricht door de Commissaris van de Koning in Zeeland, de heer Han Polman. Hij sprak lovende woorden voor de Zeeuwse frietfabrikant. "Een familiebedrijf dat goed geworteld is in de gemeenschap, kan hoog groeien." Lamb Weston / Meijer is daar een voorbeeld van, aldus de Commissaris van de Koning.


Bekijk hier de fotoreportage.

Met de nieuwe ontvangstfaciliteit, tarreer- en sorteerlijnen voor de aardappelen heeft Lamb Weston een "state of the art" faciliteit, zo benadrukten onder andere Rinco Boender, plant manager van de vestiging in Kruiningen, Bas Alblas, CEO van Lamb Weston / Meijer en John Blair, manufacturing manager.


Na de openingshandeling volgde een rondleiding door de nieuwe faciliteit. Bekijk hier de fotoreportage.

De loshal bestaat uit negentien losplaatsen, verdeeld over vier sorteerlijnen. De eerste en tweede lijn kunnen maximaal 80 ton per uur lossen. Lijn drie en vier hebben een maximumcapaciteit van 40 ton per uur. Vervolgens worden de aardappelen getarreerd, gewassen en opgeslagen in bunkers. Vanuit deze bunkers worden de aardappelen verder de fabriek in getransporteerd en verwerkt. "We streven naar een 'first time right' waarbij we de aardappel na één keer sorteren verwerken", vertelt Rinco. "Eerder kon het voorkomen dat kleine aardappelen meerdere keren gesorteerd werden, voordat ze verwerkt werden tot aardappelproducten."

Het vernieuwde proces, waarbij ICT en automatisering een belangrijke rol innemen, werd uitgebeeld in een theatershow op de losplaats. Waar het werk voorheen vooral 'noeste arbeid' was, wordt het proces steeds verder geautomatiseerd.


De opening werd goed bezocht door relaties. Bekijk hier de fotoreportage.

"Iedereen kan een sportauto kopen, maar niet iedereen kan de wedstrijd winnen," aldus Rinco Boender. Daarmee verwees hij naar het belang van de goed geschoolde medewerkers om de machines tot de beste prestaties te brengen. De fritesfabriek in Kruiningen is de grootste in West-Europa. "Nog wel, zou mijn collega uit Bergen op Zoom zeggen", vervolgt Rinco. Op de locatie in Bergen op Zoom wordt ook fors uitgebreid. De opening staat gepland voor volgend jaar.

Lees meer over de nieuwe opzet van Lamb Weston en de achtergrond van de nieuwbouw in de Primeur van oktober. Wil je deze editie niet missen? klik hier om een abonnement af te sluiten.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.