Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Fusie Carrefour gaat niet door

Finland: Kesko's omzet daalt in het eerste halfjaar 
De Finse winkelketen Kesko noteerde in het eerste halve jaar van 2015 een omzetdaling van 4,2% tot €4,31 miljard, hoewel de winst wel gestegen is, meldt igd.com. Het supermarktsegment van de keten presteerde iets beter dan het geheel, hoewel de omzet nog steeds daalde met 2,2% tot €2,25 miljard en de winst ook verminderd was. De meeste winkelformats gaven een afnemende omzet aan in de eerste helft van 2015. Het groothandelsformat Kespro maakte echter een omzetgroei van 0,3% tot €381 miljoen mee. In mei toonde Kesko zijn nieuwe strategie voor het halen van een groter marktaandeel in Finland. De plannen omvatten onder andere een focus op groothandel, verdere uitbreiding in Rusland en een investering in vestigingen van € 1 miljard.

Carrefour's Bulgaarse fusie geannuleerd 
Carrefour's Griekse franchise, Marinopoulos, gaat momenteel niet fuseren met de Bulgaarse keten Piccadilly, schrijft igd.com. De uitvoerend directeur van Piccadilly gaf aan dat de fusie niet doorgaat wegens ongunstige economische omstandigheden. Een andere bron gaf aan dat KMB, een bedrijf dat in handen is van Marinopoulos en een franchise in Bulgarije beheert, door zal gaan met het zelfstandig beheren van zijn netwerk met een nieuwe managementteam dat onmiddellijk een actieplan voor verdere ontwikkeling uit zal voeren.

China: WalMart koopt e-commerce bedrijf
WalMart heeft alle aandelen in handen gekregen van het e-commerce bedrijf Yihaodian, meldt rthk.hk. Walmart heeft aangegeven dat Yihaodian geleid zal worden door Wang Lu, de CEO van Walmart Global eCommerce in Azië. Voorheen had Walmart 51% van de online supermarkt, die als één van de grootste e-commerce bedrijven in China geldt.

VS: Smart & Final omzet omhoog in tweede kwartaal

De omzet van Smart & Final Stores is in het tweede kwartaal omhoog gegaan dankzij uitbreiding, terwijl de netto winst aanvankelijk daalde, maar zich herstelde door de beursgang van september vorig jaar, zo meldt supermarketnews.com. Het bedrijf opende vijf nieuwe winkels volgens het Extra!-format en renoveerde vier oude winkels naar ditzelfde format. De omzet in het tweede kwartaal was gestegen met 9,3% tot $905 miljoen (€827 miljoen). Het netto inkomen bleef steken op $11 miljoen (€ 10,1 miljoen) na een toename van 17,6 miljoen aan aandelen.

Dunnes in gesprek om meer dan 40 Britse winkels te openen
De Ierse winkelketen is naar verluid in gesprek om 40 vestigingen te openen in het Verenigd Koninkrijk, meldt drapersonline.com. De retailer heeft momenteel 34 winkels in het Verenigd Koninkrijk: 23 in Noord-Ierland, 6 in Engeland en 5 in Schotland. Verder heeft Dunnes 116 winkels in Ierland zelf en 5 in Spanje. Het bedrijf schijnt vooral te kijken naar vestigingen van BHS en Marks & Spencer, die recentelijk gesloten zijn of kans lopen te worden gesloten. 

US Postal Service: Boodschappenleveringsdiensten hebben geen impact op kleine ondernemingen
Kleine ondernemingen die boodschappen afleveren hebben volgens de Postal Regulatory Commission niets te vrezen van de Amerikaanse Postal Service (USPS). De USPS is vorig jaar begonnen met het samenwerken met Amazon Fresh om boodschappen te leveren. (Klik hier om meer te lezen)

Verenigd Koninkrijk: Musgrave benoemt Mark Aylwin tot hoofd Britse tak
Musgrave heeft Mark Aylwin benoemd tot hoofd van de Britse bedrijfsvoering van de onderneming, meldt esmmagazine.com. Aylwin gaat per 17 augustus van start. Hiervoor werkte hij voor onder andere Booker en Safeway. Hij vervangt Peter Ridler, die is aangewezen als de nieuwe internationale directeur voor kledingszaakketen White Stuff. In mei gaf de Ierse groothandel Musgrave aan dat het zijn retail-werkzaamheden met Budgens en Londis gaat verkopen aan Booker, hoewel dit plan nog wacht op toestemming.

Sligro betreedt Belgische markt

Sligro gaat in het volgende jaar zijn eerste vestigingen in België opzetten, meldt esmmagazine.com. Het bedrijf deed deze mededeling bij het vrijgeven van zijn halfjaarcijfers die neerkomen op een omzetgroei van 1,1% tot €1,27 miljard. Sligro gaf aan dat het mogelijkheden ziet om in België zich te vestigen door een combinatie van cash & carry outlets en een leveringsdienst. Volgens de planning wordt de eerste locatie geopend in de herfst van 2016.

India: E-grocery startup Myonsto.com haalt $315.000 via investeerders 
De Indiase online supermarkt Myonsto.com heeft zich zekergesteld van ongeveer $315.000 (€345.000) dankzij business angels, meldt vccircle.com. De vier maanden oude startup zal het geld gebruiken om de technologische infrastructuur te verbeteren en om verder uit te breiden. 

China's recessie treft supermarkten
De marktrecessie in China's wordt voelbaar in de winsten van bedrijven verspreid over de hele wereld, meldt nwaonline.com. Ondernemingen die zich bezighouden met retail merken de tegenslag omdat individuele investeerders in China verliezen hebben gedraaid op de aandelenmarkt. Carrefour gaf aan dat Chinese consumenten minder uitgeven als ze boodschappen doen en dat de prijzen van bepaalde producten zijn gedaald. De vergelijkbare omzet van Carrefour daalde in China met 12% in het tweede kwartaal, met uitsluiting van brandstof en kalendereffecten.

 Better Life partners met Dangdang
De Chinese supermarktketen Better Life gaat een partnerschap aan met boekenwinkel Dangdang, waardoor sprake zal zijn van online en offline samenwerking tussen beide ondernemingen, meldt igd.com. Better Life zal producten aanbieden van Dangdang's site in de 452 vestigingen van de keten, die waarschijnlijk geleverd zullen worden door middel van een online collection pick up service.

Interessante links over retail:

Koreaanse retailmarkten in depressie
Klik hier om het artikel te lezen.



 
Publicatiedatum: