Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco zoekt ambitieuze telers

Verenigd Koninkrijk: Tesco neemt nieuwe telers aan
Het Future Farmer Foundation-programma van Tesco staat opnieuw open voor aanmeldingen van ambitieuze jonge telers, die graag hun stempel op de sector willen drukken. Een woordvoerder van Tesco zei: "Onze Future Farmer Foundation draait om het aanmoedigen van mensen om hun eigen start in de landbouwwereld te maken. We waren erg blij met het enthousiasme die we met intakes in vorige jaren hebben gezien en we zijn vol vertrouwen dat het dit jaar nog beter gaat zijn."

Ahold neemt 25 A&P-winkels over voor $146 mln
Ahold heeft een overeenkomst getekend waarmee het 25 vestigingen van A&P overneemt in de omgeving van New York voor $146 miljoen (€134 miljoen), meldt esmmagazine.com. De winkels die nu nog opereren onder de namen Waldbaums, Pathmark en A&P zullen in de tweede helft van 2015 gerenoveerd worden tot Stop & Shop-vestigingen.

Carrefour Polen verschaft 1600 ton biologisch afval
Carrefour-vestigingen in Polen leveren per kwartaal bijna 400 ton organisch afval voor compost, meldt portalspozywczy.pl. Dit afval bestaat uit groenen en fruit die niet langer geschikt zijn voor verkoop en worden tot compost verwerkt voor het bemesten van bijvoorbeeld stedelijke gebieden, het herstellen van aangetast land en voor landbouw. Het management van biologisch afval is onderdeel van het internationale "Stop Wasting"-programma dat door Carrefour wordt uitgevoerd.

VS: Acme koopt 76 A&P-vestigingen
Acme Markets, een supermarktketen uit Philadelphia, heeft onlangs toegezegd om 76 vestigingen van A&P over te nemen, dat onlangs zijn faillissement heeft aangevraagd, zo meldt philly.com. Met de overname zou Acme 183 winkels verspreid over Pennsylvania, Delaware, Maryland, en New Jersey, wat een grote toename is vergeleken met de huidige 107 locaties. Vertegenwoordigers van Acme hebben geen details gegeven omtrent de prijs of de datum van de overdracht. Acme heeft zelf in recente jaren financiële problemen gehad. In 2013 is Acme opgekocht door Albertsons.

VS: United Natural Foods verbreekt zijn banden met Albertsons
United Natural Foods heeft aangegeven zijn contract te beëindigen als distributeur van Albertsons. Dit zal gebeuren op 20 september 2015, in plaats van 31 juli 2016 zoals was afgesproken, zo meldt foodbusinessnews.net. Albertsons is met 2.205 vestigingen verspreid over 33 staten de tweede grootste supermarktketen van de VS en beheert winkels onder de merken Albertsons, Safeway en Eastern Supermarket. Op 8 juli deed Albertsons een aanvraag voor een beursgang. Hoewel er nog niet bekend is om hoeveel aandelen het zal gaan en hoeveel deze waard zullen zijn, wordt wel verwacht dat hiermee $100 miljoen (€91 miljoen) zal worden opgehaald. Met het einde van het fiscale jaar van United Natural Foods op 1 augustus wordt verwacht dat de omzet van Albertsons neer zal komen op ongeveer $410 miljoen (€374 miljoen). 

Verenigd Koninkrijk: Co-op zet meer werknemers in wegens "grazende" consumenten

Co-op gaat 1.000 nieuwe werknemers aannemen om de schappen te vullen van zijn winkels, meldt theguardian.com. De nieuwe stafleden zijn een aanvulling op de minstens 2.000 werknemers die nodig zijn om de 200 nieuwe vestigingen in bedrijf te nemen, die Co-op over de volgende twee jaren gaat openen. "Het moderne drukke leven leidt ertoe dat meer consumenten een soort grazende mentaliteit hebben. Ze komen elke week vaak langs voor weinig boodschappen. Deze 'grazers' leiden tot een grote verschuiving in consumentengedrag, die een terugkeer laat zien naar hoe mensen winkelden voor er sprake was van grote supermarkten", aldus een woordvoerder van Co-op.

VS: Albertsons klaagt Haggen aan wegens $41 mln aan inventaris

Albertsons heeft Haggen aangeklaagd wegens fraude. Haggen heeft verzuimd meer dan $36 miljoen (€32,7 miljoen) te betalen toen het 146 vestigingen overnam, zo meldt oregonlive.com. De overname van de winkels was onderdeel van een gedwongen afstoting toen Albertsons eerder dit jaar fuseerde met Safeway. Naar verluid zou Haggen weigeren te betalen voor $36 miljoen aan inventaris in de 32 vestigingen die het heeft overgenomen. Albertsons zegt ook dat Haggen nog $5 miljoen (€4,6 miljoen) verschuldigd is wegens inventaris in zes andere vestigingen. 

Omzet Wal-Mart de Mexico stijgt

Wal-Mart de Mexico maakt zijn sterkste omzetgroei in bijna drie jaar tijd mee in het tweede kwartaal. De nettowinst daalde echter in vergelijking met vorig jaar, toen de verkoop van zijn restaurantsegment een beter resultaat stimuleerde, aldus ooyuz.com. Walmex, zoals deze tak van Walmart ook wel wordt genoemd, gaf in de periode van april tot juni een netto winst van $426 miljoen (€ 387 miljoen) aan, vergeleken met $650 miljoen (€591 miljoen) vorig jaar. 

Ierse Aldi heeft recht op verbod tegen Dunnes
Een rechter van het Hooggerechtshof van Ierland heeft bepaald dat Aldi recht heeft op een verbod tegen het schenden van trademarks van Aldi door supermarktketen Dunnes, meldt irishtimes.com. Aldi deed een verzoek tot dit verbod, omdat Dunnes in 2013 gebruik maakte van misleidende advertenties, waarin prijzen van bepaalde producten van Dunnes vergeleken werden met prijzen van Aldi. Dunnes gaat in beroep en draagt aan dat tijdens het beroep geen sprake mag zijn van een verbod. Ook vindt Dunnes dat enige verboden een 'verklammend' effect zullen hebben op toekomstige reclamecampagnes.

India: Ola lanceert online boodschappenleveringsservice
Ola heeft een app gelanceerd voor een lokale boodschappenleveringsdienst, meldt bgr.in. De nieuwe dienst heeft Ola Store, debuteert in Bangalore en claimt 12.000 producten in 13 verschillende categorieën aan te bieden, waaronder groenten en fruit. 

Moeilijkheden in China voor Lotte 
Lotte Mart gaat vier vestigingen in de Shandong provincie in Oost-China sluiten, in navolging van een like-for-like omzetafname van 7,2% in het eerste kwartaal van dit jaar in China, meldt igd.com. Ondanks deze sluitingen heeft de supermarktketen nog steeds een groot netwerk van 99 locaties in China en is het van plan om uit te breiden naar 110 vestigingen met het einde van dit jaar. In het eerste kwartaal opende Lotte twee nieuwe distributiecentra voor versproducten. De keten heeft plannen voor verdere investeringen in logistiek, als ook in-store efficiëntie om langetermijngroei binnen de sector zeker te stellen. Zowel Lotte als concurrent Emart gaan verder met uitbreiding in sterker groeiende Aziatische markten. Lotte bereikte een omzetgroei van 15,5% in Vietnam en van 6,5% in Indonesië in het eerste kwartaal van dit jaar. Emast staat op het punt om in december zijn eerste vestiging in Vietnam te openen.

VS: Lowes Foods plant meer vestigingen in de komende jaren
Lowes Foods, dat binnenkort begint met de bouw van zijn eerste Upstate vestiging, is van plan om minstens drie tot vijf vestigingen in de omgeving van Greenville te openen in de volgende vier tot vijf jaar, aldus greenvilleonline.com. Vertegenwoordigers van het bedrijf doen een marktonderzoek van de Upstate regio en de stad Greenville is onderdeel van dit onderzoek. De komst van Lowes Foods zal een toevoeging zijn op de al drukke suopermarktsector van de regio van Greenville. Volgens een woordvoerder van Lowes is het een zeer competitieve zakelijke omgeving met strakke winstmarges.

Zuid-Korea: MERS heeft effect op winkelomzet
Zuid-korea werd in mei getroffen door een uitbraak van de ziekte MERS. Dit heeft een voortdurende impact op de economie, meldt igd.com. Duizenden toeristen annuleerden hun reis. Het resultaat hiervan is dat de omzet van online supermarkten omhoog stijgt. Emart maakte melding van een stijging van 63,1% in het begin van juni vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Met name voedingscategorieën als versproducten en kant-en-klaarmaaltijden presteren goed.

Interessante artikelen over retail:

Is Tesco Malaysia te koop? 
Klik hier om het artikel te lezen.

VS: A&P's sluiting heeft impact op supermarkten en gemeenschappen
Klik hier om het artikel te lezen.


VS: Poll: Welke supermarkten zouden gesloten ketens A&P en Pathmark moeten vervangen?
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: