Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IGA mengt zich in prijzenoorlog | Lidl één na grootste retailer in Bulgarije

Delhaize heeft geen plannen om Griekenland te verlaten

IGA mengt zich in prijzenoorlog supermarkten 
IGA, eigendom van Metcash, is gestart met een nieuwe price matching-campagne en verlaagde de prijzen op meer dan 2000 producten, zo meldt yahoo.com. IGA benut 800 winkels op nationaal niveau en stelt dat het initiatief Price Match Promise op honderden alledaagse artikelen van toepassing zal zijn.

Ierse supermarktketen Supervalu tuimelt naar beneden
Supermarktketen Supervalu tuimelt dit jaar naar beneden op de Fortune 500-lijst. De retailer daalde op omzetbasis naar de 164e plaats op de jaarlijkse ranking: 70 plaatsen lager dan vorig jaar (nr. 94). Dit is grotendeels te wijten aan noodzakelijk herstructureringen en de verkoop van bedrijfsonderdelen, meldt fortune.com.

Kroger streeft naar groei van e-commerce
Kroger streeft naar verdere groei middels het gebruik van digitale technologie, meldt foodbusinessnews.net. Minder dan een jaar na het overnemen van Vitacost.com, een online-retailer van natuurlijke en biologische producten, maakt de retailer gebruik van zijn e-commerce expertise om nieuwe platforms te testen en te introduceren. In de Denver heeft Kroger een nieuwe website voor de King Soopers divisie. Klanten in Denver kunnen kiezen uit een assortiment van 36.000 natuurlijke en biologische producten op KingSoopers.com/LiveNaturally. De aangeboden producten zijn vrij van 101 kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Kroger test het concept in Denver markt voordat de retailer deze strategie toepast op andere markten.

Amazon verlaagt prijzen op boodschappenlevering
AmazonFresh, Amazon's leveringsdienst waar klanten winkelen voor verse producten en andere verpakte goederen, is nu beschikbaar gemaakt voor Amazon Prime-leden in geselecteerde markten voor een prijs van 7,15 euro per levering, bovenop het lidmaatschapsgeld van 88,35 euro voor Amazon Prime, techcrunch Com.

Tesco verwacht omzetdaling
Tesco zal deze week naar verwachting een omzetdaling melden nu de beleggers van de grootste retailer van Groot-Brittannië boos zijn door de "excessieve" (bonus)betalingen aan het management, zo meldt theguardian.com verslagen. De hoop op een snel herstel onder zijn nieuwe baas, Dave Lewis, is deels vervlogen. Analisten stellen dat de like-for-like omzet in de 13 weken tot 30 mei daalt tussen de 2% en 3%.

Lidl wordt één na grootste retailer in Bulgarije
Vier jaar na de opening van haar eerste winkel in Bulgarije is de Duitse discounter Lidl uitgegroeid tot de tweede grootste retailketen achter Kaufland, meldt capital.bg. Lidl groeide met 26% in 2014 ten opzichte van het voorgaande jaar met bijna 276 miljoen euro omzet. Billa staat nu op de derde plaats. Aan het einde van vorig jaar bezat Lidl 76 winkels en het plan voor 2015 is om drie nieuwe winkels te openen, maar de middellange en lange termijnprogramma's zijn nog niet publiekelijk bekend gemaakt.

Turkije's top 500 kan niet op tegen Walmart
De totale waarde van de Turkse 'top 500' industriële bedrijven, de totale omzet uit productie, komt neer op slechts 37,2% van de omzetwaarden van de Amerikaanse retailgigant Walmart Stores, meldt turkiyegazetesi.com.tr. Walmart staat op de eerste plaats in de lijst van Forbes 2000 met een omzet van 433,51 miljard euro.

Dino market op zoek naar leveranciers
Op 25 september zal de supermarktketen Dino Supermarket aanwezig zijn op de MCC in Ożarów Mazowiecki als exposant van de Commercial Trade Centre, meldt freshmarket.eu. In 1999 opende Dino de eerste winkels in de Wielkopolskie Polen. Vandaag de dag bestaat de keten uit meer dan 120 winkels.

Delhaize heeft geen plannen om Griekenland te verlaten
Delhaize stelde afgelopen vrijdag dat de Belgische retailer geen plannen heeft om Griekenland te verlaten, al heeft het maatregelen getroffen om een mogelijke Griekse schuldstandaard het hoofd te kunnen bieden, meldt Reuters. Delhaize is eigenaar van Alfa Beta, de tweede grootste voedingsdistributeur in het land en is deel van een Zuidoost-Europese divisie die goed is voor ongeveer 14% van de groepsomzet.

Roemeense Mega Image sluit vier supermarkten
Mega Image heeft volgens een persbericht op business-review.eu, besloten om de vier locaties in Pitesti te sluiten. De winkels zullen in de loop van de aankomende weken gesloten worden. Uit een analyse van hun jaarlijkse strategie en winkels bleek dat de resultaten in Pitesti niet voldoende zijn qua omzetniveau om de voortzetting van hun commerciële activiteiten mogelijk te maken. 

CA: Werknemers Loblaws treffen voorbereidingen voor een staking
De vakbond, die de werknemers van Loblaws vertegenwoordigt, stelt dat zijn leden een voorlopig akkoord met de retailer afgewezen, zo meldt theglobeandmail.com. De United Food and Commercial Workers Union postte een verklaring op haar website als gebaar naar de supermarktketen over een terugkeer naar de onderhandelingstafel. In de tussentijd zal de vakbond nieuwe stakingen voorbereiden.

Distributie-overeenkomst met Dansk Supermarked uitgebreid

Dansk Supermarked en FK Distribution hebben een overeenkomst voor de distributie van ongeadresseerde drukwerk en NejTak + voor de Bilka, Føtex, Netto en andere supermarktketens gesloten in Denemarken tot 31 december 2017, meldt globenewswire.com. De overeenkomst is een verlenging van de huidige overeenkomst die aan het einde van dit jaar afloopt.

CEO X5 retail uit kritiek op de Russische wet om leveranciersbetalingen te verminderen
Het hoofd van de X5 Retail Group NV, tweede grootste retailer van Rusland, bekritiseerde de door de regering voorgestelde grenzen van leveranciersbetalingen. De CEO stelt dat de wetgeving "niet de beste optie is" om de stijgende consumentprijzen tegen te gaan, meldt Bloomberg. De geplande wetgeving verlaagt de gemiddelde bonus die leveranciers uitbetalen aan retailers tot 3% van de waarde van de goederen ten opzichte van de huidige 10%. Doel van het wetsvoorstel is om de prijzen in toom te houden en het gemak van toegang tot de winkelrekken voor de lokale producenten te vergroten. De wet werd aangenomen door het Russische parlement, het lagerhuis, in mei.

Duitse Metro van plan om naar het buitenland uit te breiden
De Duitse retail groep Metro is na de verkoop van haar Kaufhof-keten van plan om te investeren in zijn online en internationale activiteiten, zo stelde de CEO in een recent interview met het zakenblad WirtschaftsWoche. "We zijn van plan om onze investeringen in digitale bedrijven, modernisering van oudere winkels en meer Metro Cash & Carry winkels, ook in de nieuwe landen, uit te breiden." (Esmmagazine.com)

Interessante retail-links:

AU: Woolworths is verre van een supermarkt
Klik hier om het artikel te lezen.


Er is potentieel een online retailmarkt in Pakistaan. Helaas, niemand grijpt de kans
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: