Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
werken beginnen in 2016

Nieuw agro-bedrijventerrein in Sint-Katelijne-Waver

Tholen - Halverwege 2008 kwam het plan vanuit de Vlaamse regering om een bedrijventerrein in de omgeving van het regionaal stedelijk gebied van Antwerpen te starten. De keuze viel al snel op Sint-Katelijne-Waver", vertelt Karolien Heirman van POM Antwerpen. "Gezien het belang van Sint-Katelijne-Waver voor de tuinbouw en de nabijheid van veiling BelOrta werd bovendien beslist om op dit regionaal bedrijventerrein enkel plaats te bieden aan bedrijven, die gerelateerd zijn aan de land- of tuinbouw. Het nieuwe bedrijventerrein sluit onmiddellijk aan op het bestaande bedrijventerrein van ongeveer 115 hectare. In dit bestaande terrein zijn naast de veiling, ook tal van andere AGF-bedrijven aanwezig. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan Univeg, AartsenFruit, Van Dijk Foods, Dries Sebrechts Fruit en andere."



Werken beginnen in 2016

Begin 2016 zullen de werken aan het terrein starten. "We streven ernaar om de werken binnen het terrein nog in hetzelfde jaar af te ronden." Binnen Veiling Zuid verkoopt POM Antwerpen ongeveer 30 hectare. Hiervan is reeds 5 hectare verkocht aan Veiling BelOrta. Er hebben zich daarnaast ook al een aantal andere bedrijven aangemeld. POM Antwerpen bekijkt op dit ogenblik samen met hen welke locatie voor hen het meest geschikt zou kunnen zijn."

Soort bedrijven
Karolien vervolgt: "Gezien de specifieke bestemming zullen zich binnen het bedrijventerrein uitsluitend bedrijven kunnen vestigen met activiteiten binnen de agro-industrie. Dit kan gaan van leveren en productie van veevoeders of meststoffen, herstel van landbouwmachines, productie van frites, kant-en-klaar maaltijden, verpakken van groenten tot logistiek en distributie van al dit soort producten."



POM Antwerpen ziet de toekomst van dit bedrijventerrein als een unieke kans om de landbouw, tuinbouw en voedingssector in Vlaanderen een extra stimulans te geven.
"Bovendien kiezen we binnen het bedrijventerrein volop voor duurzaamheid en aangenaam ondernemen. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor veilige fietsverbindingen, duurzame groen- en waterbuffers, CO2-neutraliteit, maar wij zullen ook in de toekomst mee blijven waken over de kwaliteit op het bedrijventerrein. Samen met de bedrijven zetten we onze schouders onder het parkmanagementverhaal en bekijken hoe we hoe bedrijven door middel van samenwerking kunnen genieten van schaalvoordelen (bijvoorbeeld op het gebied van: gezamenlijke aankoop van energie of onderhoud van groenzones) Zo kunnen ondernemers al hun tijd investeren in datgene waar zijn goed in zijn, met name ondernemen."

Nabijheid bedrijven
"Wie kiest voor Veiling Zuid zal deel uitmaken van een cluster die uitsluitend zal ingenomen worden door landbouw- en voedingsgerelateerde bedrijven. Voor veel bedrijven is dit een unieke kans om dicht bij de bedrijven te zitten waarmee zij nu reeds samenwerken. Die onmiddellijke nabijheid zal ookkostenbesparend werken. Bovendien is het bedrijventerrein uitstekend gelegen. Door middel van de R6 is er een onmiddellijke verbinding naar de E19 welke op haar beurt dan weer toegang geeft tot de haven van Antwerpen en de luchthaven van Brussel."

Voor meer informatie
Karolien Heirman
+32 3 240 68 29
www.pomantwerpen.be/nl/veilingzuid