Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanleg glasvezelnetwerk op Fresh Park Venlo afgerond

Met de symbolische overhandiging van de projectmap door de bekabelaar aan projectleider Gerard van Heemst van Fresh Park Venlo is vandaag de aanleg van een volledig glasvezelnetwerk op FPV afgerond. Het in fresh&food gespecialiseerde bedrijventerrein is daarmee een van de eerste bedrijventerreinen in Nederland, die van een glasvezelnetwerk is voorzien.


Gerard van Heemst (r) van Fresh Park Venlo krijgt de projectmap van het volledige glasvezelnetwerk overhandigd door Jan de Wijs van bekabelaar Spitters BV.

In totaliteit is er de afgelopen maanden ruim 10 kilometer glasvezel op Fresh Park Venlo aangelegd. 'We hebben ervoor gekozen om op het gehele terrein een ringnetwerk aan te leggen, waar alle bedrijven tegen relatief geringe kosten op kunnen worden aangesloten. Ze hoeven nu immers alleen de laatste meters tot aan de eigen voordeur te betalen', aldus projectleider Gerard van Heemst die voor Fresh Park Venlo de hele aanleg heeft gecoördineerd.

Doordat het bedrijfsleven steeds hogere eisen stelt aan de snelheid van internet staat aansluiting op een glasvezelnetwerk bij veel bedrijven op het verlanglijstje, maar zijn de hoge kosten vaak nog een belemmering. Met het faciliteren van het nu gerealiseerde netwerk stelt Fresh Park Venlo de ruim 130 op het terrein gevestigde bedrijven in staat om hun wens werkelijkheid te laten worden. Ook kan het glasvezelnetwerk een belangrijke impuls geven aan het aantrekken van nieuwe bedrijven.

Los van de facilitering van de terreinbewoners is de aanleg van het nieuwe netwerk voor Fresh Park Venlo ook om andere redenen van belang. Gerard van Heemst: 'Het is niet alleen een must voor een bedrijventerrein als FPV om in de huidige digitale wereld internet tegen redelijke kosten te kunnen aanbieden. Een eigen netwerk van FPV betekent ook dat we zelf de diverse diensten die nodig zijn voor het beheren van het terrein voortaan tegen lagere kosten kunnen inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan melden, monitoren, sturen, registreren van allerlei acties door de diverse brandmeldinstallaties, camerabeveiligingsinstallaties, koelinstallaties, telefonie, etc.

www.freshparkvenlo.nl

Publicatiedatum: