Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
overgroot deel eigen productie, export naar Balkan

Groothandelsmarkt Thessaloniki in beeld

Tholen - De groothandelsmarkt in Thessaloniki is een grote markt met ruim 200 standhouders. Er worden veel groenten en fruit van eigen bodem geleverd, maar ook importproducten. De Central Market van Thessaloniki is opgericht in 1966 als de Central Fruit and Vegetable Market of Thessaloniki (CMT) en is sinds 1976 actief op deze plaats, net buiten Thessaloniki. In 2003 werd de Central Meat Market eraan toegevoegd.



Er worden met name Griekse producten verkocht. Zo'n tien jaar geleden waren de groothandelaren vooral 's nachts en vroeg in de ochtend actief, maar tegenwoordig zijn de openingstijden veranderd en wordt er ook overdag gewerkt. Veel producten worden vanuit hier ook naar Balkan landen geƫxporteerd. Er zijn enkele handelaren die zelf ook importeren, dus producten zoals exoten zijn minder verkrijgbaar. De producten worden op kleurrijke manier uitgestald.

Klik hier voor de fotoreportage


De markt bevindt zich 7 kilometer van Thessaloniki en heeft een totale oppervlakte van 247 hectare. In totaal zijn er 220 AGF-handelaren, gevestigd in vier loodsen. De markt verhandelt dagelijks 600 tot 800 ton fruit.

www.kath.gr