Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Global Retail News

Tesco niet meer grootste retailer van Ierland

Target Corp heeft de 'veteraan' Anne Dament ingehuurd om de rol van senior vice president te vervullen met merchandising van voeding als hoofdtaak: een positie die vacant was sinds eind vorig jaar, zo meldt kansascity.com. De retailer maakte dit afgelopen maandag bekend. Target is bezig om zijn voedselstrategie voor de komende 12 tot 18 maanden te reviseren als onderdeel van de heropleving van de algemene retailstrategie. Target is van plan om de beschikbaarheid van natuurlijke, biologische, lokaal geteelde en glutenvrije keuzes uit te breiden.

VS: Safeway benoemt nieuwe CEO
Safeway heeft een nieuwe CEO benoemd om de top van de retailer blijvend te herstructureren. Bob Miller, de huidige voorzitter, zal per direct de nieuwe CEO worden, zo meldt bizjournals.com. Miller zal leiding geven aan Safeway Inc., New Albertsons Inc. en Albertson's LLC. AB Acquisition LLC, het moederbedrijf van Albertson's, verwierf Safeway met een deal van 8,5 miljard euro, die 30 januari werd gesloten.

VS: Publix biedt topwerkplekken
Publix is ​​weer een van Amerika's 100 beste bedrijven om voor te werken, ook al is Darden Restaurants verleden tijd. De supermarktketen heeft 167.367 medewerkers, zo meldt orlandosentinel.com. Elk jaar vertrekt slechts 5% van de fulltime werknemers.

VK: Morrisons verliest nog een leidinggevende
Morrisons neemt afscheid van trading director, Casper Meijer, omdat hij niet wilde verhuizen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, zo meldt theguardian.com. De CEO van Morrisons, David Potts, heeft al bijna de helft van zijn managementteam ontslagen om een kleiner bestuur te vormen ten behoeve van de versnelde besluitvorming.

VS: Walmart opnieuw aangeklaagd voor loondiefstal
De retailgigant Walmart wordt in Californië voor de rechter gedaagd, omdat de retailer zich naar verluidt schuldig maakt aan loondiefstal, zo meldt rhrealitycheck.org. De rechtszaak, ingediend bij het Alameda County Superior Court, stelt dat Walmart gebruik maakt van "assistent store managers" om het werk van de werknemers op een lager niveau te doen en daarmee te voorkomen dat de werknemers overuren krijgen uitbetaald.

SuperValu neemt eerste plaats over van Tesco
SuperValu heeft de eerste plaats als grootste retailer van Ierland overgenomen van Tesco, zo meldt irishtimes.com. De laatste cijfers van Kantar Worldpanel tonen dat SuperValu een marktaandeel bezit van 24,9% in vergelijking met de 24,7% van Tesco. Dunnes Stores blijft groeien met een omzetstijging van 4,9% leidend tot de verbetering van zijn marktaandeel tot 22,7%. Aldi en Lidl delen een marktaandeel van 16,9% op basis van de omzet.

VK: Causer koopt meer obligaties van Tesco
Manager Paul Causer van het obligatiefonds Invesco Perpetual koopt meer Tesco (TSCO) obligaties in de zoektocht naar de waarde van een 'buitengewone' markt, zo meldt citywire.co.uk. Citywire AA-rated Causer, die ongeveer 37 miljard euro in activa beheert, behoort tot de best presterende obligatiemanagers. Hij stelde op zoek te zijn naar een obligatiemarkt waar grote delen 'univestable' zijn geworden.

Albert Heijn richt zich op 'hoge frequentie'-vestigingen in Duitsland
In een interview met RP Online stelt Mathias Gehle, Albert Heijns directeur in Duitsland, dat de retailer van plan is om in 2015 nieuwe winkels in Duitsland te openen. De retailer zal op korte termijn op zoek gaan naar geschikte locaties zoals benzinestations, ziekenhuizen en universiteiten, zo meldt retailanalysis.igd.com.

Retailers in VK ontvangen 15 miljard euro aan 'subsidies' om werknemers te betalen
Belastingbetalers 'subsidiëren' 15 miljard euro per jaar aan supermarkten. OP deze wijze vullen zij hun loon aan met uitkeringen en belastingkredieten. Dit stelt de liefdadigheidsorganisatie Citizens UK, zo meldt metro.co.uk. Vijf retailers (Tesco, Asda, Sainsbury's, Morrisons en Next) worden gesubsidieerd met 1,4 miljard euro per jaar - ondanks het feit dat de retailers geen winst behalen in het Verenigd Koninkrijk. Een soortgelijk geval speelde eerder dit jaar in de VS bij de Walmart. Uiteindelijk verhoogde de retailer de lonen van startende werknemers.

AU: Aldi wil verandering door Fair Work Act
Aldi, die is gecrediteerd met de concurrentie in de retailsector, werden bij de uitbreiding in Australië tegengewerkt door de de vakbonden. Zij klaagden meermalig bij de Fair Work Commission over de afspraken omtrent de werkplek van de medewerkers, zo meldt afr.com. Op basis van haar ervaringen in Australië stelde de retailer dat de klachten en de besluitvorming van de commissie "onnodig langdurige en kostbaar zijn. Ook zijn ze storend voor de voortzetting van haar retailactiviteiten".

VK: Budgens kiest St Luke's voor reclame
Retailer Budgens, onderdeel van de Musgrave Group, heeft St Luke's gekozen om haar reclamecampagnes te leiden, zo meldt thedrum.com. Na een pitch van ISBA zullen de marketingactiviteiten onmiddellijk beginnen. St Luke's start met de ontwikkeling van een tv- en sociale mediacampagne om het merk te positioneren.

Rusland: Magnit krijgt hoogste rating van S & P
Ruslands grootste retailer, PJSC Magnit, is door het internationale ratingsbureau Standard & Poor's opgewaardeerd naar BB +, de hoogste 'non-investment grade', zo meldt esmmagazine.com. S & P verwacht dat de groei zich constant blijft voortzetten ondanks de onzekere Russische economie.

Spanje: DIA's aankoop van winkels Eroski goedgekeurd
DIA heeft goedkeuring van de Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) voor de overname van ongeveer 160 Eroski winkels, zo meldt retailanalysis.igd.com. De overname is een belangrijk onderdeel van de strategie van de retailer om een ​​rol in de consolidatie van de Spaanse retailsector te spelen.

VS: Werknemers van Kroger Louisville keuren nieuwe deal
Kroger Louisville ratificeren een vierjarig contract met de VUnited Food and Commercial Workers International Union local 227, zo meldt supermarketnews.com. "Dit nieuwe contract biedt loonstijgingen, betaalbare gezondheidszorg, investeringen in onze medewerkers en een pensioenfonds," stelde de president van Kroger's Louisville divisie. De divisie omvat 14.000 werknemers in 89 winkels.

VK: cijfers retailomzet stijgen met 3,2%
Nieuwe cijfers wijzen op een sterke stijging van de retailomzet in maart. De like-for-like omzet steeg volgens de British Retail Consortium en KPMG met 3,2% jaar-op-jaar; de sterkste groei sinds januari vorig jaar, zo meldt shropshirestar.com. De voedselomzet droeg het sterkst bij aan de groei van vorige maand.

Smart & Final verwacht omzetgroei eerste kwartaal
Smart & Final Stores zei afgelopen maandag dat een combinatie van meer transacties en grotere winkelmandjes naar verwachting zal resulteren in een hogere omzet voor het eerste kwartaal, eindigend op 22 maart, zo meldt supermarketnews.com. De retailer stelde dat de verwachte netto-omzet voor het kwartaal ongeveer 777 miljoen euro bedraagt, een stijging van 11,9%, met een vergelijkbare omzetgroei van ongeveer 6,1%. De omzet voor de Smart & Final banner wordt verhoogd met 11,9%. De omzet voor haar Cash & Carry banner winkels zal ongeveer 182 miljoen euro bedragen, tot 11,7%.

Spanje: Eroski promoot inkoop van Galicische producten 
Retailer Eroski heeft aangekondigd dat het zich gaat richten op het bevorderen van lokaal geproduceerde producten in de meer dan 100 winkels in Galicië, zo meldt retailanalysis.igd.com. De retailer heeft producten van meer dan 600 producenten in de regio heeft gekocht; een investering van 410 miljoen euro in Galicië over het jaar 2014.

Spanje: Coviran zet producten uit de drie regio's in de schijnwerpers
In navolging van de strategie van Eroski heeft Coviran aangekondigd dat ze de lokale producenten in Catalonië, Galicië en Extremadura gaan versterken, zo meldt retailanalysis.igd.com. De retailer reageert hiermee op de behoeften van de consument en wil zijn productaanbod versterken met een selectie van lokale producten om lokale bedrijven te stimuleren.

Portugal: Jerónimo Martins presenteert investeringsplannen 2015
President van Jerónimo Martins, Pedro Soares dos Santos, stelt dat de retailer 500 miljoen euro zal investeren in 2015 waarvan 100 miljoen euro zal worden besteed in Portugal, zo meldt retailanalysis.igd.com. Een deel van de onkosten zullen worden gemaakt in relatie tot de Amanhecer banner dat kan leiden tot de opening van meer dan 100 winkels, ondersteund door de opening van een nieuw distributiecentrum in het noorden van het land. 

Spanje: Coborn's neemt Marketplace Foods over
Coborn's breidt haar aanwezigheid in Wisconsin uit met de overname van Marketplace Foods, een vier-store supermarkt en drank-keten in het westen van de Amerikaanse staat, zo meldt supermarketnews.com. "Door de uitbreiding naar Wisconsin en het toevoegen van deze vier winkels in de Coborn's familie, ervaren we een positieve en strategische groei voor ons bedrijf", aldus president van Coborn's.

Russische X5 Retail Group rondt integratie Pokupochka af
X5 Retail Group heeft vandaag aangekondigd dat de retailer de succesvolle integratie van 103 Pokupochka winkels in de regio Samara heeft voltooid, zo meldt eprretailnews.com.

VS: Retail Unie akkoord met Stop & Shop en King Kullen
Na zes maanden van gespannen onderhandelingen hebben de commissies van United Food and Commercial Workers (UFCW) Local 1500 aangekondigd dat zij afspraken hebben gemaakt met Stop & Shop en King Kullen, zo meldt readmedia.com. Meer dan 8.500 werknemers in New York stemmen aanstaande donderdag over het akkoord.

India: Retailinflatie neemt af
India's retailinflatie nam in maart verrassend af tot het laagste niveau in drie maanden tijd. De voedselprijzen daalden ondanks de schade aan de oogst in meer dan 14 staten door regenval en hagelbuien en de groeiende hoop op verdere monetaire versoepeling door de centrale bank in zijn volgende herziening van het beleid in juni, zo meldt livemint.com. De retailomzet steeg in maart met 5,17%, langzamer dan een stijging van 5,37% in de voorafgaande maand.

Ierland: Stakingen in Dunnes Stores escaleren
De stakingen van vakbondsleden in Dunnes Stores door zullen naar verwachting in de komende weken escaleren, zo meldt irishtimes.com. Een woordvoerder van de vakbond stelde dat de leden erg boos zijn over de vergelding van het management tegen een aantal van degenen die hebben deelgenomen aan de recente eendaagse staking bij de retailer.

Desinvestering van ICA Noorwegen naar Coop Noorwegen afgerond
Coop Noorwegen heeft goedkeuring van de Noorse mededingingsautoriteit voor de overname van het Noorse ICA. Er is aan alle voorwaarden voldaan en de transactie is afgerond, zo meldt businesswire.com.

Frankrijk: Rebranding eerste Dia-supermarkt door Carrefour
Volgens een LSA rapport heeft Carrefour de eerste van de Dia-supermarkten voorzien van het merk Carrefour, zo meldt esmmagazine.com. Deze stap volgt na de overname van Dia Frankrijk eind vorig jaar. Carrefour rebrandt de komende twee jaar meer dan 800 panden in het hele land.
Publicatiedatum: