Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl opent deuren in Servië

Tesco moet betalen voor niet-openen van superstore

Op 1 april meldde FreshPlaza, naar aanleiding van de Consumer Reports, dat Wegmans de nummer 1 is met de meest verse producten. Nu de resultaten van het rapport veel in het nieuws zijn, wil FreshPlaza meer details geven. Consumer Reports ondervraagde bijna 63.000 van zijn lezers om de voedselkwaliteit en versheid, service en netheid van 68 supermarktketens te beoordelen, zo meldt abcactionnews.com. "We vroegen naar de kwaliteit van verse groenten en fruit, vlees, 'instore' bereide voedingsmiddelen en gebakken producten, evenals dingen zoals netheid, beleefdheid van het personeel, en de prijzen," stelt Tod Marks van Consumer Reports. Walmart, de grootste retailer van Amerika, is een van de minst favoriete plaatsen om boodschappen te doen en mede daarom gerangschikt aan de onderkant. De ondervraagden gaven Walmart lage cijfers in alle categorieën. Retailer Publix staat op de tweede plaats, Trader's Joe volgde op de derde plaats (skyvalleychronicle.com).

Cocaïne gevonden in Franse supermarkt
In een Franse supermarkt is bijna 80 kg cocaïne gevonden. Volgens de politie was de drugs verborgen in bananendozen, zo meldt connexionfrance.com. De bananen waren afkomstig uit Zuid-Amerika.

Kroatische Agrokor wint gevecht met Lidl
Zes maanden na de fusie van Konzum en Mercator beweert de Kroatische retailer Agrokor dat het erin is geslaagd om het rivaliserende Lidl voor te blijven. De omzet is blijven groeien, meldt esmmagazine.com. De beide directeuren van Konzum Hrvatska en Mercator in Kroatië stelden dat de twee retailers gezamenlijk een omzet hebben bereikt van 6 miljard euro in Kroatië, Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Montenegro. Dit in vergelijking met de omzet van 1 miljard euro van de discounter Lidl. In het laatste kwartaal van 2014 was de omzet in Servië per vierkante meter 11% hoger dan in dezelfde periode in 2013. In Slovenië groeide dit met 7% en in Bosnië en Herzegovina met 5%.

Inwoners van Fiji liever naar de supermarkt
Volgens de minister van Health and Medical Services bewegen meer en meer inwoners van Fiji zich van biologische boerderijen naar de supermarkten, zo meldt fijitimes.com. Hij stelde dat de inwoners steeds meer machinaal voedsel consumeren dan producten eten en drinken die van het land afkomstig zijn. "Recente studies hebben aangetoond dat de inwoners van Fiji dagelijks niet genoeg groenten en fruit consumeren ondanks het overvloedige aanbod," concludeerde de minister.

Italiaanse Coop beheert 334 verkooppunten
Coop Adriatica, Coop Estense en Coop CONSUMATORI Nordest hebben afgesproken om zich samen te voegen tot één (grootste) Italiaanse coöperatie met 334 verkooppunten, zo meldt esmmagazine.com. De nieuwe Italiaanse coöperatie heeft 2,6 miljoen leden, 4,2 miljard euro omzet, 334 winkels, waaronder 45 hypermarkten en bijna 20.000 werknemers.

AU: Woolworths gedwongen tot prijzenoorlog
Woolworths is genoodzaakt om prijsacties te stoppen om de omzetschade van verdere bezuinigingen op alledaagse prijzen en marges van een dreigende prijzenoorlog te beperken, zo meldt smh.com.au. Woolworths, Coles en Metcash's IGA retailers hebben de diepte en frequentie van de promoties op honderden voedselitems verhoogd sinds Woolworths plannen introduceerde om in februari meer dan 460 miljoen euro te investeren. Het doel is om de prijzen te verlagen en de dienstverlening in haar supermarkten te verbeteren om, uiteindelijk, het marktaandeel te beschermen. CEO van Woolworths, Grant O'Brien, verwierp suggesties dat de prijsverlagingen tot een prijzenoorlog zouden kunnen leiden, die vergelijkbaar is met de situatie in Groot-Brittannië. Daar zijn de marges bij de grote vier retailers gedaald met 200 punten, oftewel, met 50% in drie jaar tijd.

Inflatie in Ethiopië stijgt in maart tot 8,5%
De jaar-op-jaar inflatie in Ethiopië steeg volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in maart naar 8,5%. Een maand eerder bedroeg de inflatie nog 8,2%, zo meldt Reuters afgelopen maandag. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelde dat de inflatie van de voedselprijzen in maart is gestegen tot 10,1%, een stijging ten opzichte van de 9,6% een maand eerder als gevolg van een stijging van de prijzen van producten zoals granen, groenten en fruit.

Chili: Cencosud getroffen door staking
De werknemers van de Chileense supermarktketen gerund door Cencosud SA, een van de grootste retailers van Latijns-Amerika, zijn op maandag in staking gegaan voor een hoger loon, meldt Reuters.

VS: Meijer investeert 46 miljoen euro
Meijer investeert 46 miljoen euro in vier winkels gelegen in Dayton. Functionarissen van de retailer kondigden vorige week de uitgebreide renovatie van haar "supercenters" aan, zo meldt daytondailynews.com.

VS: McGowan neemt management Stop & Shop over
Mark McGowan, EVP van merchandising voor Ahold USA, zal in een dubbele functie als voorzitter van de retailer Stop & Shop New England divisie aan de slag gaan totdat er een vervanger voor hem is gevonden, meldt supermarketnews.com.

Tesco moet betalen voor niet-openen van superstore
Tesco wordt geconfronteerd met hoge schadevergoedingen van de lokale autoriteiten na het niet-openen van een superstore tijdens de prijzenoorlog, zo meldt thetimes.co.uk. De grootste Britse retailer heeft een schikking van 12,3 miljoen euro getroffen met twee raden in het graafschap Somerset.

Ierland: Werknemers Dunnes overweegt verdere actie
Een commissie, die de werknemers van Dunnes Stores vertegenwoordigt, overweegt komende week of het verdere stakingsacties gaat ondernemen, zo meldt independent.ie. Het management van de retailer heeft nog geen enkele poging gedaan om de werknemers tegemoet te komen. Er wordt nog steeds niet onderhandeld over de lage-uurscontracten, sociale- en werkzekerheid en de werknemersvertegenwoordiging.

7-Eleven streeft naar kleurig handelsmerk
De exploitant van 7-Eleven winkels in Japan heeft een aanvraag ingediend voor een handelsmerk met de kleurencombinatie oranje, groen en rood, zo meldt bangkokpost.com. De toepassing van Seven-Eleven Japan Co is één van de 470 aanvragen die bij het Japan Patent Office terecht gekomen is. Deze instantie keurt volgens een nieuw systeem, dat is ingevoerd op 1 april, niet-traditionele handelsmerken zoals geluiden en kleuren.

Groupe Casino drukt click-and-collect door in Brazilië
In het laatste kwartaal van 2014 begon de Braziliaanse retailer met het installeren van dezelfde 'click-and-collect'-punten die worden toegepast in Franse Cdiscount supermarkten, aldus esmmagazine.com.

Australische voedselprijzen omhoog
In retail steeg de omzet in februari met 0,7% doordat consumenten meer besteden aan boodschappen, zo meldt smh.com.au. De verkoop van kruidenierswaren, andere levensmiddelen en alcohol behaalden ook een robuuste groei, een stijging van 1,2%.

Lidl opent deuren in Servië
De Servische minister van Handel, Rasim Ljajić, beweert dat "alles klaar is" voor de start van de werkzaamheden van de Duitse retailer Lidl in Servië, wat zou moeten gebeuren tegen het einde van het jaar, zo meldt esmmagazine.com. In een interview met het lokale dagblad Blic stelde hij dat de discounter tot nu toe 12 locaties heeft gehuurd in Servië, maar dat het uiteindelijke doel 15 locaties is.

Sainbury's: Geen minder Nectar-punten voor loyale klanten
Sainsbury's zullen Nectar-punten blijven aanbieden aan al lang bestaande klanten, zo meldt telegraph.co.uk. De retailer vreest dat hun klanten zullen overlopen naar Aldi en Lidl als zij snijden in de 'Nectar-punten'. Het winkelend publiek zou slechts een punt krijgen voor elke 1 euro die ze besteedden. Als gevolg uitten trouwe klanten hun boosheid op sociale media. De retailer is nu van plan om "high-value bonussen" te geven aan klanten met een uitgebreid bestedingspatroon, dit aan de hand van een data-analyse van aankopen middels de Nectarcard.

Portugal: Pingo Doce opent conceptstore
De retailer Pingo Doce opent zijn eerste supermarkt op een BP-tankstation in Estrada da Luz, Portugal, zo meldt esmmagazine.com. De 'Pingo Doce & Go'-winkel zal dienen als een pilot om het concept te testen. Daarbij "zal de pilot de consolidatie van het partnerschap tussen de twee merken helpen, alsook innovatieve oplossingen kunnen opleveren".

VK: Retailers' Paasverkoop raakt de 1 miljard euro
Een nieuwe studie heeft voorspeld dat de Paasverkoop van Britse retailers dit jaar 1 miljard euro zal bedragen, zo meldt esmmagazine.com. Het onderzoek werd uitgevoerd door marketingbureau Savvy als onderdeel van haar panelonderzoek met betrekking tot Pasen.

Oeganda: Inflatie stijgt
De inflatie in Oeganda steeg eind maart tot 3,7% ten opzichte van 3,3% vorige maand, zo meldt allafrica.com. De prijzen voor voeding (ook voedselgewassen en verwerkte voedingsmiddelen) stegen in de loop van de maand. Dit kwam voornamelijk door de droogte waardoor de prijzen van matooke, zoete aardappelen, Ierse aardappelen, passievruchten, watermeloen, bittere tomaten en groene paprika stegen. Voedsel is de grootste component van het indexcijfer van de consumptieprijzen. Dit indexcijfer meet de inflatie.
Publicatiedatum: