Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
sinds januari vanuit andere locatie Dinteloord

Verhagen-Agenturen exporteert veel meer dan aardappelen

Tholen - Johan Verhagen van Verhagen Agenturen is al veertig jaar actief in de aardappelhandel. In de loop der jaren is de handel in aardappelen uitgebreid met andere agrarische producten, zoals uien, wortelen en witte kool, maar ook friet en eieren. Daarnaast heeft Verhagen ook nog een houthandel, genaamd Nedpal BV en een samenwerking met een pallethandel, genaamd Europe Pallet BV. Sinds eind januari vindt de handel plaats vanuit een nieuw kantoor in Dinteloord aan de Havenweg 47. Zoon Kristian, afgestudeerd econoom, zegde afgelopen jaar de wereld van de webwinkels vaarwel om zijn vader te ondersteunen in de export.


Kristian en Johan Verhagen

"Ik ben als zoon van een aardappelhandelaar opgegroeid tussen de aardappelen. In de loop der jaren heb ik een klantenkring opgebouwd en exporteren we naar heel Europa, West-Afrika en het Midden-Oosten", vertelt Johan Verhagen. Een belangrijk afzetland voor de exporteur is Ierland, waar hij ook een eigen kantoor heeft. Verhagen-Agenturen heeft geen eigen teelt en geen telers die op contractbasis voor hem telen. "We betrekken de producten van vijf à zes betrouwbare leveranciers met wie we al jaren zaken doen. Verder importeren we aardappelen uit Israël, Frankrijk, Duitsland en ook uit België."

De stemming op de aardappelmarkt is momenteel matig. "De marges zijn krap, maar zolang je de omzet maar hebt, kun je nog wat verdienen. Op dit moment houden het Midden-Oosten en Irak ons bezig, maar we hadden afgelopen week ook nog een actie bij een grote supermarktketen in Portugal met meerdere containers. Ons voordeel is dat we een klein bedrijf zijn met lage kosten, terwijl we wel de beschikking hebben over een groot netwerk", vertelt Johan.



Ook de keuze voor een ruimer assortiment is volgens de aardappelexporteur een juiste gebleken. "Heeft Europa een normale aardappeloogst, dan heeft de markt toch structureel een probleem. De vraag naar producten als friet daarentegen stijgt enorm vanuit het buitenland. Wij hebben zelf ons eigen frietmerk ontwikkeld. Ook op de uienmarkt is nog wat meer ruimte, al is er wel concurrentie uit een land als Spanje. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het zelf verpakken is misschien een volgende stap, maar dat is toekomstmuziek."

Voor meer informatie:
Verhagen Agenturen BV
Havenweg 47
4671 BT Dinteloord
Tel: + 31 167 52 41 55
Fax: + 31 167 52 82 54
info@verhagen-agenturen.nl
www.verhagen-agenturen.nl