Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India en Libanon spreken over handel AGF

Radha Mohan Singh, de Indiase minister van Landbouw, heeft bij Libanon geadviseerd om te investeren in Mega Food Parks en de infrastructuur van de 'koudeketen' in India. Het bevorderen van de uitwisseling van informatie over verwerkingstechnieken voor groenten en fruit behoren volgens Mohan Singh ook tot de prioriteiten. De minister ontmoette afgelopen vrijdag een delegatie onder leiding van zijn Libanese tegenhanger Akram Chehayeb.

De twee besproken maatregelen om de bilaterale handel in landbouwproducten te verbeteren, moeten zich richten op "agrarische producten zoals aardappelen, tomaten, tarwe en suiker, die veel potentieel hebben voor de export", aldus een officiƫle verklaring. "Libanon is op zoek naar honing, olijfolie, wijn en fruit, maar ook export zoals appelen en druiven. Pluimvee is een andere sector waar de export kan worden verhoogd," zegt Henri Atallah, een van Chehayeb's adviseurs.

Problematiek rondom invoerrecht
Atallah stelt dat, om samenwerking mogelijk te maken, er eerst moet worden gekeken naar het probleem van de hoge invoerrechten in India, met name voor wijn (152 procent) en op geraffineerde olijfolie (15 procent). De twee regeringen werken aan een Memorandum of Understanding (MoU). Dit zal binnenkort worden afgerond, samen met vereenvoudigde visumprocedures.

Publicatiedatum: