Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het seizoen is begonnen

Wekelijks verse binnenkomsten meloenen uit Costa Rica

SFG Dulce is de belangrijkste tak van de Staay Food Group bij de import van meloenen uit Costa Rica. Sinds 15 jaar heeft de Staay Food Group hier haar eigen meloenenproductie. Deze meloenen worden onder het merk "Dulce" in de markt gezet. Het milde en droge klimaat in Costa Rica zorgt, zeker in vergelijking met de andere productielanden voor een kwalitatief hoogwaardige meloenenproductie.



Naast de hoofdsoorten Water- en Honey Dew meloenen is er de laatste jaren ook een prima ontwikkeling geweest met Galia- en Cantaloupemeloenen, waarbij de beschikbaarheid voldoende zal zijn. SFG Dulce heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in de productie en in samenwerking met diverse zaadleveranciers is er aan gewerkt om de variëteiten te vergroten en nieuwe goed smakende meloensoorten op de markt te brengen.



Maar een goede kwaliteit van het product is natuurlijk ook afhankelijk van de Kwaliteitsafdeling en de betrokken medewerkers in het gebied en dit staat op een hoog niveau. De directe traceerbaarheid vanaf de zaadleverantie tot aan de vermarkting van het product is een groot voordeel van de eigen productie.
Voor het seizoen 2016 zullen er verdere stappen worden ondernomen om ons continue streven naar een duurzame productie te volmaken.

Voor meer informatie:
Rik Zeelenberg
Staay Food Group
Handelscentrum ZHZ
2991 LD Barendrecht
www.staay.nl
Publicatiedatum: