Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop verlaagt de prijzen van import-AGF

De Zwitserse retailer Coop heeft zoals aangekondigd de prijzen van import-AGF verlaagd, meldt de Zwitserse website 20min.ch. Sinds afgelopen maandag zijn de eerste groente- en fruitsoorten tot wel 20 procent goedkoper.

Door een besluit van de Zwitserse Nationale Bank zijn de prijsverschillen tussen producten in Zwitserland en de eurozone nog groter geworden. Coop heeft hier nu snel op gereageerd. "Voor ons is duidelijk dat zodra de eurovoordelen bij de inkoop merkbaar worden, we deze voordelen meteen aan onze klanten doorgeven. Zo worden bijvoorbeeld 200 groente- en fruitsoorten, die we importeren, al vandaag en morgen tot wel 20 procent goedkoper", zei Coop-woordvoerder Urs Meier afgelopen maandag.

Het zal echter niet bij de prijsverlagingen op de AGF-afdeling blijven. "Ook in andere productgroepen waarbij we zelf in euro's inkopen doen, worden de producten voordeliger", aldus Meier. Concurrent Migros is ook van plan om de prijzen van importwaren uit de EU de komende tijd te verlagen.
Publicatiedatum: