"Wekelijks 15 tot 20 palletten boschampignons"

Fruit Vandepoel volop in kerststemming met specialiteiten

Tholen - Groothandel Fruit Vandepoel is al volledig in de kerststemming. Er is een divers assortiment verkrijgbaar en volgens eigenaar Wim Vandepoel lopen de specialiteiten al goed. "De 'gewone' producten als citrus en appelen verkopen matig, maar exoten, zachtfruit, boschampignons en vergeten groenten daarentegen zijn erg populair op dit moment."


De magazijnen zijn 'aangekleed' met sfeerfoto's.

Gamma uitgebreid
Wim vertelt dat ze enkele jaren geleden nog een rustige tijd hadden in het winterseizoen. "Ons gamma was toen een stuk minder uitgebreid, we boden met name seizoensfruit. Ons doel was om ook in de 'stille' periode meer te gaan verkopen. Ons magazijn is uitgebreid en vandaag de dag is vrijwel alles verkrijgbaar. Sommige producten verkopen we nu zelfs jaarrond, zoals de minigroenten."


Echte kerstpompoenen

Fruit Vandepoel kiest er bewust voor om op de vroegmarkt in Brussel te blijven. "We hebben er wel eens over gedacht om te verhuizen, maar de markt biedt veel voordelen. Zo komen hier de klanten gewoon naar ons toe en nemen hun producten mee. Als we alles zelf zouden moesten gaan bezorgen, brengt dat veel meer kosten met zich mee. Daarnaast hebben we in de loop der jaren een vast cliënteel opgebouwd, die gewend is om hier te komen. Velen komen ook meerdere malen per week voor kleinere volumes en dan wordt leveren te duur."Kleurrijk
Eén van de specialiteiten van Vandepoel zijn de 'cotes de blettes' of wel snijbiet. "Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren", vertelt Wim. "Veel horecabedrijven gebruiken dit product om meer kleur op het bord te krijgen of verwerken het in puree. Het is echt een speciaal iets. Het volume blijft ook klein. Ik lever de gekleurde snijbiet sinds vorig jaar. Dit product komt van een leverancier uit Frankrijk, net als onze vergeten groenten."


Wim met de 'cotes de blettes'.

Boschampignons

Een product, waar juist veel volumes van worden verhandeld op dit moment, zijn boschampignons. "We doen daar nu wekelijks 15 tot 20 palletten van. Het is wel opvallend dat de boschampignons nu goed lopen, terwijl het seizoen al in september/oktober begint. Dan is de kwaliteit op z'n best, maar de vraag klein. Dit jaar waren ze nog vroeger door het warmere weer. Als eenmaal het wildseizoen van start gaat, verloopt de verkoop vlot en dat duurt tot nieuwjaar."


Assortiment boschampignons.

Voor meer informatie:
Wim Vandepoel
Bvba Fruit Vandepoel
Molenbergstraat 11
3470 Kortenaken - België
Tel.: +32 (0) 11 58 71 47
Fax: +32 (0) 11 58 17 46

Verkoop Mabru
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.