Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
25 tot 35 bedrijven geraakt

Enorme brand in AGF-hal Poolse groothandelsmarkt Bronisze

Tholen - Op 3 december om 2:00 uur 's nachts is er brand uitgebroken in hal OW 2 op de Poolse groothandelsmarkt Bronisze. Volgens René Noordam, van het bedrijf Ramawa in Polen, is het nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Er is nog geen officiële verklaring gedaan. In Bronisze zijn negen hallen in totaal en hal OW 2 is één van de AGF-hallen. René is commissionair en met zijn bedrijf gevestigd in het zuiden van Polen, maar heeft heel veel klanten op Bronisze. "Iedereen reageerde heel geschokt."



25 tot 35 bedrijven geraakt

"200 brandweermannen zijn in de weer geweest om de brand te blussen", vertelt René. "Er lagen tijdens het uitbreken van de brand zelfs mensen te slapen, maar gelukkig is iedereen er ongedeerd uit gekomen. Meer dan de helft van de hal +/- 10.000 m2 is verloren gegaan. Er wordt gezegd dat 25 tot 35 bedrijven zijn gedupeerd." 



Hij vervolgt: "Wat een mooi gebaar is: op dit moment krijgen gedupeerde bedrijven van collega bedrijven koelruimte aangeboden om de handel toch door te laten gaan. Veel geraakte bedrijven hadden auto's met handel onderweg wat natuurlijk wel gelost moet worden. Van de schade valt nog weinig te zeggen. Het enige wat ik gehoord heb is dat de volledige hal afgebroken moet worden voor nieuwbouw."



René heeft sinds een jaar een eigen bedrijf Ramawa en is een jaar geleden voor zichzelf begonnen. Hij is al bijna tien jaar in Polen en werkt samen met leveranciers uit diverse Europese landen. Die AGF-bedrijven vertegenwoordigt hij in Polen.

Eerder dit jaar bezochten wij de groothandelsmarkt in Warschau. Klik hier voor het artikel en de foto's.

Klik hieronder voor meer filmpjes en foto's van diverse Poolse media over de brand:
Link naar website RMF24
Link naar website TVP