Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië op zoek naar nieuwe mogelijkheden in China

Fiera di Roma, een groep van Italiaanse producenten, was voor het eerst aanwezig op de laatste China Fruit and Vegetables Fair (FVF) op zoek naar nieuwe kansen. Volgens hun woordvoerder worden op dit moment alleen kiwi's geëxporteerd. Nu wil de groep ook andere licenties verkrijgen om meer producten te exporteren.



Hij bevestigt dat het proces al begonnen is. Dit geldt vooral voor sinaasappelen, die interessant kunnen zijn voor Sicilië. "We hebben ook een goed gevoel over artisjokken, die een exotische ervaring voor Chinese consumenten lijken te zijn. Daarbij streven wij ook naar verbetering van de kiwi-export." 



Als het gaat om kiwi's, is Italië momenteel 's werelds tweede grootste producent. Armando legt uit dat "het fruit wordt geproduceerd volgens strenge regels, zodat we zeker zijn van de beste kwaliteit en veiligheid."



Een ander doel van Fiera di Roma's was het presenteren van Italië's high-tech aanpak, zoals koelingen, veldtechnologie en middelen voor na de oogst. "We hebben alles gepresenteerd wat noodzakelijk was voor de teelt van groenten en fruit, inclusief het gebruik van bijen als een natuurlijke manier om de gewassen te beschermen, " concludeert Armando.

Publicatiedatum: