Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarktomzet groeit 0.5%

In oktober 2014 is de supermarktomzet met 0.5% gestegen van 3,12 miljard euro in oktober 2013 naar 3,14 miljard euro. De omzet per kassabon bleef nagenoeg gelijk (21,62 euro ten opzichte van 21,65 euro vorig jaar) maar er werden 0.6% meer kassabonnen afgerekend. 

Kleine omzetpiek verwacht

Joop Holla (Research Director van GfK) verwacht dat de gemiddelde weekomzet in de laatste twee weken van december zal uitkomen op 735 miljoen euro. Dit is een stijging van 0.8% ten opzichte van vorig jaar. In week 51 en 52 zullen de traditionele assortimentsgroepen zoals wild, kerstbrood, ijsdesserts en banket (onder andere oliebollen) goed verkopen.

Decembertrends

Vorig jaar vierde 48% van de huishoudens Sinterklaas met cadeaus. Hier tegenover staat 36% van de huishoudens die Kerst met cadeaus heeft gevierd.

Afgelopen kerst ging bijna één op de vier huishoudens uit eten. Eén op de zes huishoudens dineerde met kerst bij familie of kennissen. Naar verwachting zal de trend van het buitenshuis eten tijdens de kerstdagen dit jaar doorzetten.

Een ruime meerderheid van 61% van de Nederlanders vindt winkelopening op Eerste Kerstdag een slechte zaak. Hier tegenover staat 19% die wel voorstander is.

73% van de Nederlandse huishoudens zette vorig jaar een kerstboom in huis. Hiervan was 28% een echte kerstboom en bij 47% ging het om een kunstkerstboom. 2% van de Nederlandse gezinnen had zowel een echte als een kunstboom in huis.

Bron: http://downloads.gfk.nl/persbericht/Supermarktomzet-oktober-stijgt-licht.pdf

Publicatiedatum: