Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

‘Discounters zijn niet goedkoop’

De Duitse discountketens Lidl en Aldi zijn op Spar na de duurste supermarkten van ons land. Dat concludeert EditieNL na een rondgang langs dertien supermarkten met supermarktdeskundige Gerard Rutte.

Bij de peiling werden overal dezelfde producten aangeschaft zonder te kijken naar A-merken of huismerken. De goedkoopste producten uit de categorie├źn belandden in het winkelmandje. De boodschappen kostten bij Lidl 17,36 euro, terwijl bij Aldi 16,50 euro betaald moest worden.

Spar komt met een bonbedrag van 23,35 euro als duurste uit de bus. Super-marktketen PLUS is met 11,79 euro het goedkoopste, gevolgd door Hoogvliet en DekaMarkt met respectievelijk 12,27 euro en 12,41 euro.

Lidl vindt de vergelijking 'lastig te beoordelen' omdat de discounter alleen producten van eigen merk verkoopt. 'Uiteindelijk kun je geen appels met peren vergelijken.' Spar wijt het bonbedrag aan het feit dat de keten uit kleinschalige buurtwinkels bestaat. 'Kleine buurtwinkels hebben naar verhouding hogere kosten. Een winkel om de hoek voor dagelijkse boodschappen en diensten is lekker makkelijk en zal iets meer moeten kosten', aldus de keten in een reactie.
Bron: retailnews.nl via EditieNL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.