Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge temperaturen vertragen kleuring sinaasappelen in Andalusië

De ongewoon hoge temperaturen halverwege oktober hebben invloed gehad op de kleuring van het citrus rond de rivier Guadalquivir in de provincies Cordoba, Sevilla en Huelva. In de week tussen 20 en 26 oktober werd het in sommige van deze gebieden 35 graden, waardoor de kleuring van het fruit werd vertraagd. Vorig seizoen, startte de sinaasappeloogst medio oktober en begon de mandarijnenoogst een paar weken eerder. 

In dit vroege stadium hebben telers fruit geoogst met een hoger kaliber dan gebruikelijk, wat resulteert in een lagere opbrengst. De kwaliteit is goed en bevat genoeg suiker en sap. Er was weinig regen, zelfs voor deze periode van het jaar. Er viel slechts een paar dagen veel regen, maar dit heeft geen negatieve invloed gehad op het rijpingsproces. Het is het gebrek aan lage temperaturen dat zorgt voor een negatieve ontwikkeling in deze fase van de oogst. 

Bron: Agronoticias.es
Publicatiedatum: