Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herstel aan binnenruimtes in AGF-sector: stilleggen is er niet bij

Top Finish Nederland B.V. is inmiddels meer dan 10 jaar geleden begonnen als schadehersteller aan stalen en aluminium gevelpanelen. De kennis en ervaring in zowel de uitvoering als in het gebruik van verschillende producten laat zich uitstekend inzetten op andere vlakken. Denk bijvoorbeeld aan herstelling van overheaddeuren, kozijnen, daken, maar ook in binnensituaties zoals opslagruimtes of koelcellen (foto toont gevolgen van delaminatie aan plafond).




"In een vorig artikel heb ik al stilgestaan bij de specifieke uitdagingen aangaande herstel aan binnenruimtes in de AGF sector", schrijft Remco Rosbergen. Samengevat kwam dat op het volgende weer:

Binnen productieruimtes ontstaat de toegevoegde waarde van bedrijven. 'Even' stilleggen is er dus niet bij en onderhoud is dus een weloverwogen beslissing die vaak ruim van te voren gepland wordt. Goede afstemming over de planning zodat het werk zonder te veel verstoring van nevenactiviteiten tijdens onderhoud of productie uitgevoerd kan worden, is hierbij zeker aan de orde.

Werken met food producten legt een extra verantwoording neer bij bedrijven die deze producten verwerken. Een schone, hygiënische omgeving wordt verstoord door beschadigingen of corrosie (foto toont gevolgen van een brand).

AGF productieruimtes of koelcellen zijn vaak koud en/of nat. Voor eventuele herstelwerkzaamheden niet de meest ideale omstandigheden. Het zijn echter diezelfde omstandigheden die alternatieven ook minder aantrekkelijk maken.

Hoe beïnvloeden deze specifieke AGF-aspecten herstelwerkzaamheden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende:

Met welke producten schadeherstel wordt uitgevoerd is een continue vorm van aandacht waarbij kennis van de omgeving, zoals hierboven beschreven, maar ook een goede relatie met de leveranciers van groot belang is. Ontwikkelingen gaan door en bijblijven in het vakgebied is daar een essentieel onderdeel van. Tegelijk zul je ook als doorgeefluik van informatie moeten dienen naar de leveranciers toe, zodat de praktijkervaringen kunnen resulteren in juiste productkeuze en als het goed is zelfs naar productontwikkeling.



Werken tijdens onderhoudscycli ligt voor de hand. Meestal is dat ook het tijdsframe waarin veel meer activiteiten moeten worden uitgevoerd. Door bewust onderscheid te maken tussen belastende en niet-belastende werkzaamheden voor de directe omgeving kunnen extra mogelijkheden ontstaan. Zo is het aanbrengen of verwijderen van kitranden veel minder belastend dan grote oppervlakten schuren of spuitwerkzaamheden uitvoeren. Maar ook in de toepassing van de juiste gereedschappen kunnen winsten behaald worden. Kleine beschadigingen moet je vooral klein houden in herstel. Met de juiste aanpak kun je op die manier vaak vele beschadigingen in relatief kort tijdsbestek herstellen en die ruimte weer vrijgeven voor andere werkzaamheden. Bij grotere herstellingen zoals wanden of plafonds overspuiten zet je bijpassende gereedschappen in om in relatief korte tijd zoveel mogelijk werk te verzetten (foto toont een plafond dat in zijn geheel in een tweelaagssysteem is gespoten).

Meer informatie of eventuele vragen?
Remco Rosbergen
Top Finish Nederland B.V.
Zeemanstraat 75
2991 XR Barendrecht
Telefoon: 078-6130134 of via e-mail (info@topfinish.net)
Uiteraard ook meer informatie via onze site www.topfinish.net of via Facebook


Publicatiedatum: