"Snackkomkommers nu op punt van snacktomaten tien jaar geleden"

Scherpenhuizen zet in op Spaanse teelt mini-komkommers

Tholen - Al enkele jaren teelt Scherpenhuizen in Don Benito - halverwege Madrid en Lissabon - op een areaal van 10 hectare komkommers. Dit seizoen is de helft van het areaal ingeruimd voor de teelt voor de teelt van mini-komkommers. "Ik verwacht dat we binnen twee jaar in deze kas 100% mini-komkommers telen. Tien hectare snackkomkommers is niet niks, maar we zien dat er markt voor is", zegt Martin Scherpenhuizen.


Martin Scherpenhuizen

"Vorig jaar hadden we de snackkomkommers op proef en dat is erg goed bevallen. We telen de rassen Quarto en Qwerti van Rijk Zwaan, die het erg goed doen op het gebied van smaak en kwaliteit", vertelt Martin. Hij heeft veel vertrouwen in de teelt. "De snackkomkommers staan nu op het punt waar de snacktomaten tien jaar geleden stonden. Daarbij is er nog niet veel zaad beschikbaar en zal het niet snel een overvoerde markt worden."

De Nederlander Edwin de Craen begeleidt de Spaanse teelt. Eenvoudig is de teelt van mini-komkommers niet. "Het is een enorm arbeidsintensieve teelt. Je moet zowel 's morgens als in de namiddag oogsten, zodat de komkommertjes aan het vereiste gewicht van 35 tot 40 gram kunnen voldoen", vertelt Martin. De snackkomkommers worden per zeven stuks verpakt in 250 gram bekers.

De snackkomkommers worden verkocht aan de Europese retail, op volgorde in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het seizoen in Spanje duurt van september tot en met juni. In de zomermaanden moet Scherpenhuizen het nog even zonder snackkomkommers doen.

Voor meer informatie:
Martin Scherpenhuizen
Scherpenhuizen
De Keten 15
5651 GJ Eindhoven
Tel: 040-2584684040-2584684
Fax: 040-2584612
www.scherpenhuizen.nl
You'll need Skype CreditFree via Skype

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.