Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fred Rennen, Staay-Hispa:

"Vraag Braziliaanse meloenen groter dan beschikbaarheid"

Tholen - De Braziliaanse meloenen kwamen aan op een lege markt en tot op heden heeft dit geleid tot een grotere vraag dan dat er product beschikbaar is. Deze marktsituatie geldt voor alle rassen. "In het begin van het seizoen is er vanuit Braziliƫ duidelijk meer naar het Verenigd Koninkrijk verstuurd", vertelt commercieel directeur Fred Rennen van Staay-Hispa, dat de meloenen vermarkt onder de merken Mossoro, Samba en Brazil.



Volgens Fred ligt de aanvoer in lijn met vorig jaar. "In de weken 38 en 39 was er vanuit Braziliƫ meer aanvoer van gele meloenen en watermeloenen ten opzichte van vorig seizoen, maar in week 40 zijn er zowel minder gele meloenen als water-meloenen verladen. Nu is het afwachten wat de gevolgen van de droogte in Braziliƫ zijn voor de meloenenproductie. Tot op heden zijn de effecten beperkt. Niet voor niets zijn een aantal ontvangers voorzichtig geweest met de oktober-aanvoer, dat vaak toch niet de allerbeste periode is."



Voor de komende weken verwacht de importeur een stabiele markt met een goede vraag. "We zijn blij met de start. Als er meer vraag is naar meloenen dan je beschikbaar hebt, zou je soms wel meer fruit willen hebben, maar soms moet je ook gewoon tevreden zijn met de situatie zoals die is."



Voor meer informatie:
Staay Hispa B.V.
Handelscentrum ZHZ
2991 LD Barendrecht
T +31 (0)180 679 117
F +31 (0)180 679 101
fred.rennen@staay-hispa.nl
www.staay-hispa.nl