storm in Mexico reduceert aanvoer met 25%

VS: Afnemers zoeken alternatieven voor dure bosuien

De storm die Mexico de afgelopen weken trof, heeft gevolgen voor de lokale bosuienproductie. In de Verenigde Staten leidt het kleinere aanbod tot hoge prijzen. "In de afgelopen zes weken zijn de voorraden echt gedaald. De storm heeft huisgehouden tot Arizona toe", vertelt Jeff Crook van Church Brothers.

Hij schat het aanbod 25% lager in dan andere jaren. "De prijzen zijn in de afgelopen zes weken meer dan verdubbeld. Vorige week ging de prijs van een doos bosuien naar $19. Ik verwacht een lichte prijsdaling richting november als de aanvoer weer in balans lijkt te komen, maar een dramatische prijsdaling is niet waarschijnlijk."

"Momenteel is de vraag een beetje verslapt, maar het is normaal dat klanten op zoek gaan naar alternatieven bij zulke hoge prijzen. Voor het eerst in een paar weken ligt de prijs onder de 20 dollar. Dus de prijzen gaan al wat naar beneden, maar nog lang niet op het niveau van juli."

Jeff Crook
Church Brothers
+1 800 799 9475

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.