Nederlandse Atletiekbond kiest voor Fairtrade bananen

De Koninklijke Nederlandse Atletiekbond (KNAB) heeft besloten om met ingang van 12 oktober 2014 op sportevenementen alleen nog voor bananen te kiezen die Fairtrade gecertificeerd zijn. Jaarlijks worden er ruim tweeduizend loopevenementen georganiseerd. Naar schatting worden er jaarlijks ruim anderhalf miljoen bananen uitgedeeld aan de hardlopers tijdens deze evenementen. Door te kiezen voor de Fairtrade banaan wil de KNAB niet alleen de hardlopers steunen, maar ook de bananenboeren uit Afrika en Zuid-Amerika. Daarom heeft de KNAB besloten om op sportevenementen alleen nog te kiezen voor Fairtrade bananen.Een goede bron
De banaan is een gezonde bron van energie die de loper ondersteunt bij het behalen van een optimale sportprestatie Bananenboeren en plantagearbeiders profiteren echter zelden van deze grootschalige bananenconsumptie onder de Nederlandse sporters omdat zij onvoldoende verdienen voor hun werk. De KNAB zal met weinig moeite een positieve bijdrage leveren aan de werkomstandigheden en het welzijn van de primaire bananenproducent.

Fairtrade
Het Fairtrade certificaat garandeert dat de bananenproducent een toereikend loon krijgt, beschermd is tegen giftige bestrijdingsmiddelen en bovendien een collectief te gebruiken premie ontvangt voor bedrijfsontwikkeling. Gezien het groeiende aantal hardlopers dat in Nederland deelneemt aan loopevenementen verwacht de KNAB significant bij te kunnen dragen aan de groei van de Fairtrade sector.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven