Druk om te oogsten door goede lokale en buitenlandse vraag

VS: Zoete aardappeltelers North Carolina hopen op onderbreking regen

Tholen - Na een korte oogstperiode afgelopen seizoen en een goede binnenlandse en buitenlandse vraag, maken de telers van zoete aardappelen in North Carolina zich op voor een neiuwe oogst. Echter aanhoudende regen en koud weer hebben gezorgd voor een vertraging van de oogst.



Volgens Steven Ceccarelli van Farm Fresh Produce is er voor het eerst in vijftien jaar geen overlap tussen beide seizoenen en is de oogst van 2013 van de markt als de nieuwe oogst arriveert. "In het verleden kozen afnemers vaak voor de oude oogst met een langere houdbaarheid, maar dit jaar hebben we geen andere keuze dan de nieuwe oogst te verkopen. Het zoete aardappelareaal in North Carolina stijgt hard, maar gaat in gelijke tred met de consumptie."

Volgens Ceccarelli ziet de kwaliteit van het gewas er goed uit, maar is het probleem dat de aanhoudende regen de telers van het land houdt. "Onze zandgronden helpen wel met de drainage, maar de regenval was de laatste twee weken aanzienlijk. Ik maak me zorgen of we in bepaalde delen het water wel van het land krijgen. Maar mijn grootste zorg is dat deze situatie resulteert in een veel kortere oogstperiode voor de eerste vorst. Met een flinke vorst, is het gedaan met de zoete aardappelen. Als de aardappelen onder de grond zitten en de temperatuur gaat onder het vriespunt, kunnen ze niet geoogst worden."



"Iedereen heeft met dezelfde oogstproblemen te maken. Ik hoop dat het geen invloed heeft op het aanbod, zodat we een goede start kunnen maken. Er is een goede vraag vanuit het buitenland en ook nog eens een sterke lokale markt, dus er is een grote druk om een goede oogst te hebben. Maar we hebben een natuurproduct, dus zijn afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van arbeidskrachten."

Voor meer informatie:
Steven A. Ceccarelli
Farm Fresh Produce Inc.
Tel: +1-910-920-9871
Fax: +1-910-920-9872
Toll Free Phone (USA & Canada): 1-800-606-9267
Toll Free Fax (USA & Canada): 1-800-807-9267
steven@farm-fresh-produce.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven