Goedbezochte eerste beursdag AGF Detail

Beste Groentemannen 2014/15: Gijs van de Hoef en Vos Groente & Fruit

Tholen - Gisteren ging de AGF Detail in Houten van start. Het was een drukbezochte eerste beursdag. De beursorganisatie had geïnvesteerd in de uitstraling en de stemming zat er goed in. Veel detaillisten maakten van de gelegenheid gebruik om de beurs te bezoeken, veelal in combinatie met de vakbeurs Foodspecialiteiten. Ook veel handelaren grepen de kans om als bezoeker hun Nederlandse klanten te ontmoeten.


Vanaf linksboven met de klok mee:
- Kiona van Saarloos van Schaap Holland toont meerdere kleuren aardappelen in een verpakking
- Jerry en Michel Lukassen vermaken zich opperbest
- Maikel Vuurboom (links) en Ronnie Moorman (rechts) van Willem Dijk op bezoek bij Ton Theunissen van Zespri
- Wat doe je om de Koopmans Blauwe te promoten? Je zet oma neer om te schillen!

Het aantal telers met een eigen stand is behoorlijk toegenomen. Met name tomatentelers grepen de mogelijkheid aan om hun producten bij de specialisten te promoten al dan niet op het Telers' Trots Paviljoen. Nieuw waren verder de Inspiratiewinkel en een groot Bio-plein.


Links: Sterrenchef Niven Kunz
Rechts: Dick Meulblok en Henk Achterhuis van AGF-Detailhandel Nederland (ADN) en Centrale Vereniging Ambulante handel (CVAH)


Beste Groenteman
Een hoogtepunt op de eerste beursdag is traditioneel de verkiezing tot beste groenteman van de speciaalzaken en de gevestigde handel. Zij werden bekendgemaakt door sterrenchef Niven Kunz.


Winnaar gevestigde handel: Gijs van de Hoef

Bij de gevestigde handel ging 'Gijs van de Hoef 'inspiratiebron voor smaakvol eten' uit Veenendaal er met de hoofdprijs vandoor. Bij de Ambulante handel won Vos Groente & Fruit uit Wijk en Aalburg.


Winnaar Ambulante handel: Vos Groente en Fruit

Bij de gevestigde handel is Landwaart Culinair uit Maartensdijk tweede geworden en Hemmy van Haaren uit Groesbeek derde. Bij de ambulante handel werd de tweede plaats, net als vorig jaar, ingenomen door G.H. Derks & Zn. uit Zutphen en derde werd Groentebroer B.V uit Sint Philipsland.


Vanaf linksboven met de klok mee: Groentebroer, Hemmy van Haaren, G.H. Derks en Landwaart Culinair.


Firma Vroegop feliciteert de winnaar Gijs van de Hoef 'inspiratiebron voor smaakvol eten' uit Veenendaal als Beste Groenteman van de gevestigde handel. Van de Hoef betrekt al ruim 12 jaar z'n producten bij Vroegop en koopt daarnaast in bij Van Ravenswaaij in Veenendaal. Hij won de drie praktijkopdrachten die bij de verkiezing hoorden. Van de Hoef onderscheidt zich met een ruim bio-assortiment, kwaliteitsmaaltijden en een hoogwaardig AGF-pakket. "Consumenten moeten een reden hebben om naar de specialist te gaan."

Vandaag, 1 oktober, is de laatste beursdag. U bent natuurlijk van harte welkom in de stand van AGF.nl (393). Morgen publiceren we een uitgebreide fotoreportage van de beurs.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven